H Μαύρη Θάλασσα από τότε που έγινε Μαύρη Θάλασσα, τέτοιο σκοτάδι δεν είδε ξανά

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΘΑΡΡΑΛΕΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΘΑΡΡΑΛΕΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

Οι σφαγές σε βάρος των Πόντιων Ελλήνων που άρχισαν το 1906 και κατέληξαν σε γενοκτονία το 1919, είναι γεμάτες με παραδείγματα που θα αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για τον Χίτλερ. Σε τέτοιο σημείο που αρχίζοντας από την Κωνσταντινούπολη ως την Ριζούντα σε αυτή την παραλιακή γραμμή αλλά και στα ενδότερα αυτής της γραμμής, να μην έχει απομείνει ούτε ένα χωριό που να μην ποτίστηκε από το αίμα των Πόντιων Ελλήνων.

Οι τίμιοι, περήφανοι, επιστήμονες και ερευνητές της Ανατολίας, σχεδόν έναν αιώνα μετά, πρέπει να σηκώσουν την φωνή τους για αυτή την γενοκτονία. Όλες οι πηγές πλην των επίσημων ιστορικών του Οθωμανικού κράτους και της Τουρκικής Δημοκρατίας, δηλώνουν πως στα έτη 1919 με 1923 δολοφονήθηκαν 300 με 350 χιλιάδες Πόντιοι Έλληνες και διαπράχθηκε μια γενοκτονία.

Ρωτάμε

Μέχρι το έτος 1919

Τι έγιναν οι 603 εκκλησίες της Αμάσειας και τα 518 ελληνικά σχολεία ;

Τι έγιναν οι 135 εκκλησίες της Νεοκαισάρειας και τα 106 ελληνικά σχολεία ;

Τι έγιναν οι 127 εκκλησίες της Τραπεζούντας και τα 106 ελληνικά σχολεία ;

Τι έγιναν οι 182 εκκλησίες της Τοκάτης και τα 152 ελληνικά σχολεία ;

Τι έγιναν οι 53 εκκλησίες της Ματσούκας και τα 45 ελληνικά σχολεία ;

Τι έγιναν οι 74 εκκλησίες και τα 55 ελληνικά σχολεία του Σεμπινκαραχισάρ ;

Τι συνέβη σε εκατοντάδες εκκλησίες και σχολεία των Πόντιων Ελλήνων στην περιοχή από την Σινώπη ως την Μπάφρα και από την Σαμψούντα ως την Κερασούντα ;

Τα στοιχεία αυτά δεν τα στήσαμε εμείς, είναι στοιχεία που υπάρχουν στα αρχεία του Πατριαρχείου που υπάγεται στο κράτος της Τουρκικής Δημοκρατίας. Είναι επίσημα κρατικά έγγραφα. Και ενώ ακολουθώντας αυτά τα δεδομένα υπάρχει η δυνατότητα να αποκαλυφθούν τα ψέματα της επίσημης ιστορίας, δεν επιτρέπεται να γίνουν τέτοιες επιστημονικές εργασίες, απαγορεύεται η πρόσβαση σε κρατικά αρχεία και συνεχίζουν με ψέματα να προσπαθούν να δείξουν πως όλα αυτά που έγιναν, εντέλει δεν συνέβησαν. Όσοι εισέρχονται σε τέτοιες έρευνες απειλούνται και όσοι κάνουν λόγο για γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, κατηγορούνται πως είναι ¨Έλληνες πράκτορες¨, όργανα των ιμπεριαλιστών¨ και ¨προδότες της πατρίδας¨.

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΘΑΡΡΑΛΕΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ1

Όταν για πρώτη φορά μεταφράστηκε στα τουρκικά το βιβλίο της Διδώ Σωτηρίου ¨Χαιρετίσματα στην Ανατολία¨ από τον Ατίλλα Τοκατλί, ασκήθηκε σε βάρος του δίωξη για προσβολή του τουρκισμού¨. Όταν ο Αττίλα Τοκατλί είπε πως στο μυθιστόρημα δεν υπάρχουν προσβολές για τον τουρκισμό αλλά αντίθετα υπάρχουν έπαινοι για τον τουρκικό στρατό, ο στρατιωτικός εισαγγελέας του είπε ¨Βρε άντε παράτα μας, στα παλικάρια έμειναν οι έπαινοι για τον τουρκικό στρατό ;¨. Το περιστατικό αυτό το έγραψε ως ανάμνηση του Ατίλα Τοκατλί, ο Ρεμζί Ινάντς σε άρθρο του με τίτλο ¨Φιλολογία και Εθνικισμός¨ στο περιοδικό Yaba Ιουλίου-Αυγούστου. Ο όρος παλικάρια στα σύγχρονα ελληνικά έχει την έννοια παλικάρια, ενώ στην Τουρκία οι κυρίαρχες τάξεις χρησιμοποιούν αυτή την λέξη περιφρονητικά με την έννοια του αλήτη, του άχρηστου.

Ο χλευασμός κατά των Ελλήνων, των Εβραίων, των Αρμενίων και των Ασσύριων είναι ένα στυλ της επίσημης ιδεολογίας που είναι απαράλλαχτο.

Έτσι η εφημερίδα Χουριέτ στο φύλλο της 14/12/2008, αναφερόμενη σε φοιτητές στην Ελλάδα που χρησιμοποίησαν σε διαμαρτυρία τους, στίχους του Ναζίμ Χικμέτ, έδωσε την είδηση με τον τίτλο ¨Τα παλικάρια απευθύνθηκαν στον κόσμο με τον Ναζίμ Χικμέτ¨.

Στην δεκαετία του 50 με πυρωμένο τότε το θέμα του Κυπριακού, κόσμος που έβγαινε στους δρόμους φώναζε ¨Πουτάνα Έλληνα, Πρόστυχα Παλικάρια¨ και ¨Η Κύπρος είναι και θα παραμείνει τουρκική, κατάρα στους κομμουνιστές¨.

ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΘΑΡΡΑΛΕΑ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ2

Σε πολλές πόλεις το κράτος οργάνωνε τις διαδηλώσεις και μετέφερε σε αυτές μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τα ΜΜΕ της μπουρζουαζίας στην Τουρκία, συνεχίζουν κατά τον ίδιο τρόπο να προσβάλλουν τον ελληνικό λαό.

Ε οπότε όταν από απέναντι σας έρχεται η απάντηση για ¨βάρβαρους Τούρκους¨, τι πιο φυσικό ;

Ακόμη κάποιοι όταν θέλουν να προσβάλλουν κάποιον τον λένε ¨Τέκνο Έλληνα¨.

Στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας όταν κάποιοι μιλάνε ελληνικά, ενίοτε αντιμετωπίζουν το ερώτημα ¨εσείς είστε Έλληνες¨ και τότε σαν να έχουν προσβληθεί προσπαθούν να αποδείξουν πως είναι Τούρκοι και μουσουλμάνοι…

Αναθρέψατε ανθρώπους που πιστεύουν στις μέρες μας πως το να είσαι Αρμένιος, Έλληνας και Ασσύριος είναι μια κατάσταση πιο κάτω από το να είσαι Κούρδος. Και όμως κανείς δεν επέλεξε την εθνικότητα του.

Και προσπαθήσατε να γράψετε μια ψεύτικη ιστορία και να παρεμποδίσετε την πρόσβαση στις αλήθειες. Διότι με τις αλήθειες και τα σωστά δεν μπορείτε να προχωρήσετε. Εκατό χρόνια τώρα, επωφελούμενοι από όλα τα μέσα επικοινωνίας, περιγράφετε στις μάζες αυτά τα ψέματα σας…

Ταμέρ Τσιλιγγίρ

Devrimcikaradeniz.com 26/9/2013/tourkikanea.gr

Σχολιάστε