Η Κίνα αρνήθηκε να προμηθεύσει ανταλλακτικά σε ρωσικές αεροπορικές εταιρείες 

Η Κίνα αρνήθηκε να προμηθεύσει εξαρτήματα αεροσκαφών σε ρωσικές αεροπορικές εταιρείες. Αυτό αναφέρθηκε την Πέμπτη, 10 Μαρτίου, στο κανάλι Telegram «Γκοβόριτ Μόσκβα»  αναφερόμενο στη δήλωση του Βαλέρι Κουντίνοφ , επικεφαλής του τμήματος συντήρησης αξιοπλοΐας για αεροσκάφη της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορικών Μεταφορών.

«Δώσαμε οδηγίες στην ίδια την αεροπορική εταιρεία να καθορίσει πού έχει την ευκαιρία να προμηθευτεί αυτά τα ανταλλακτικά. Από όσο ξέρω, υπάρχουν τέτοιες πληροφορίες ότι στράφηκαν στην Κίνα, για παράδειγμα, και οι Κινέζοι αρνήθηκαν», σχολίασε ο Κουντίνοφ, σχετικά με τα προβλήματα προμήθειας ανταλλακτικών σε ρωσικές αεροπορικές εταιρείες.

Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορικών Μεταφορών σημείωσε ότι οι εγχώριες εταιρείες θα αναζητήσουν ευκαιρίες για προμήθεια ανταλλακτικών αεροσκαφών σε άλλες χώρες, όπως η Τουρκία ή η Ινδία.

Πρόσθεσε επίσης ότι κάθε αεροπορική εταιρεία θα διαπραγματευτεί η ίδια την προμήθεια, αλλά η υπηρεσία θα προσφέρει υποστήριξη στη νομιμοποίηση των ανταλλακτικών.

Την παραμονή της 10ης Μαρτίου, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αερομεταφορών μετέφερε στο ρωσικό μητρώο περίπου 180 αεροσκάφη εγχώριων αεροπορικών εταιρειών, συμπεριλαμβανομένων των Aeroflot , Pobeda, Utair .

Μάλιστα, το Υπουργείο Μεταφορών ανέπτυξε ένα σχέδιο κυβερνητικού διατάγματος που θα μπορούσε να βοηθήσει στη διατήρηση ενός στόλου αεροσκαφών ξένης κατασκευής στη χώρα, παρά τις δυτικές κυρώσεις.

 Έτσι, προτείνεται να επιτραπεί η επιστροφή ξένων αεροσκαφών σε εκμισθωτές μόνο με την έγκριση ειδικής κυβερνητικής επιτροπής για την υποκατάσταση εισαγωγών, της οποίας επικεφαλής είναι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιούρι Μπορίσοφ.

fontanka.ru, lenta.ru

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό ΠερισκόπιοΓιῶργος  Ἐχέδωρος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s