Τούρκος δημοσιογράφος Bashlamysh: στο μυαλό των Ρώσων υπάρχει ένας διαχωρισμός σε «εμείς» και «αυτούς». Η επιφυλακτικότητα των Ρώσων απέναντι στους ξένους εξηγείται από τον εσωτερικό διαχωρισμό σε «εμείς» και «όχι» ανθρώπους, μια τέτοια άποψη εξέφρασε ο Τούρκος δημοσιογράφος Cenk Bashlamysh στο βιβλίο του Secrets of Russia, ένα απόσπασμα από αυτό είναι διαθέσιμο στον ιστότοπο Medya Günlüğü.
«Είναι δύσκολο να καταλάβεις τους Ρώσους. Δεν είναι τόσο εύκολο να τα βρίσκεις καλά μαζί τους. Οι Ρώσοι είναι επιφυλακτικοί με τους ξένους, τους ανθρώπους που δεν γνωρίζουν. <…> Στο μυαλό υπάρχει πάντα ένας διαχωρισμός σε «δικούς μας» και «όχι» δική μας.» Για όσους ανήκουν στην ομάδα «δικοί μας», όλες οι πόρτες είναι ορθάνοιχτες και για όσους δεν μπαίνουν μέσα, είναι ερμητικά κλειστές», λέει ο Bashlamysh.
Σύμφωνα με τον ίδιο, για παράδειγμα, ένα άτομο που «έπιασε» μια θέση στάθμευσης ακριβώς κάτω από τη μύτη σου, και ένα μοντέλο ευαισθησίας που, με κάθε τρόπο, σπεύδει να βοηθήσει έναν φίλο σε δύσκολη θέση, μπορεί να αποδειχθεί ότι είναι ένα και Το ίδιο άτομο.
«Το μυστικό βρίσκεται στη διαίρεση σε «δικά μας» και «όχι δικά μας». Με άλλα λόγια, η αγάπη, η συμπόνια, τα έσοδα, η ευγένεια είναι για τους αγαπημένους και τα αρνητικά συναισθήματα για όσους βρίσκονται εκτός κύκλου», πιστεύει ο δημοσιογράφος. εκφράζοντας την άποψη ότι όχι μόνο οι ξένοι, αλλά και οι ίδιοι οι Ρώσοι αντιμετωπίζουν αυτό.
Ταυτόχρονα, μπορείτε να σπάσετε αυτόν τον κύκλο μπαίνοντας σε μπελάδες, όταν ένα άτομο που συνήθως δεν σας κοιτάζει καν «πετάει στην άκρη αρνητικά συναισθήματα και σπεύδει αμέσως να σας βοηθήσει». «Και ο δεύτερος τρόπος για να σπάσετε τον κύκλο είναι να επισκεφτείτε το σπίτι ενός ατόμου που βρίσκεται στο ασανσέρ και δεν σας λέει γεια», γράφει ο Bashlamysh.
Αν ο καλεσμένος καταφέρει να περάσει το «τεστ ειλικρίνειας», μπορεί να μπει στον κύκλο και να γίνει ένας δικός του, συνεχίζει. Κατά τη γνώμη του, οι Ρώσοι αισθάνονται ασφαλείς στον κύκλο τους και επιτρέπουν την είσοδο μόνο σε γνωστά άτομα.
«Ωστόσο, υπάρχει ένας άλλος πολύ σημαντικός λόγος: οι Ρώσοι θέλουν να τους σέβονται. Τόσο ο λαός όσο και το κράτος. Περιμένουν από το άλλο άτομο ή το κράτος να τους δείξει σεβασμό, αλλά ταυτόχρονα κάνουν το πρώτο βήμα. Νιώθοντας σεβασμό για οι ίδιοι, οι Ρώσοι χαλαρώνουν, η αυτοπεποίθηση ανεβαίνει, έρχονται σε επαφή και ξεφορτώνονται τις προκαταλήψεις τους», καταλήγει ο δημοσιογράφος.