για μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που γνωρίζουν ουκρανικά και ρωσικά Στην οργάνωση ανθρωπιστικής βοήθειας για την στήριξη του πληττόμενου ουκρανικού λαού προέβη ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), στο πλαίσιο της οποίας θα συμμετάσχουν και 15 γιατροί.

15 Ελληνες γιατροί σπεύδουν στην Ουκρανία για τη φροντίδα προσφύγων

Πρόκειται για μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών που γνωρίζουν ουκρανικά και ρωσικά
Στην οργάνωση ανθρωπιστικής βοήθειας για την στήριξη του πληττόμενου ουκρανικού λαού προέβη ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), στο πλαίσιο της οποίας θα συμμετάσχουν και 15 γιατροί.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα από τον πρόεδρο του ΙΣΑ, Γ. Πατούλη, ο οποίος είχε ζητήσει από μέλη του Συλλόγου που γνωρίζουν ουκρανικά και ρωσικά να συμβάλλουν στην περίθαλψη των προσφύγων στην εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας, έχει τεθεί σε ετοιμότητα η Ομάδα Άμεσης Δράσης του ΙΣΑ και της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να συμμετέχει στην ανθρωπιστική βοήθεια στις πληττόμενες περιοχές.

Επίσης, το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής πρόκειται να αποστείλει 20 κούτες με φάρμακα και υγειονομικό υλικό, σύμφωνα με τις οδηγίες του Προξενείου της Ουκρανίας.

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ δήλωσε σχετικά τα εξής: «Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για όσα συμβαίνουν στον Ουκρανικό λαό. Κανένας πόλεμος δεν είναι ανεκτός τον 21ο αιώνα. Οφείλουμε ως χώρα να σταθούμε δίπλα στους συνανθρώπους μας που αυτή τη στιγμή δοκιμάζονται σκληρά. Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και η Περιφέρεια Αττικής οργανώνουν δράσεις ενίσχυσης των αμάχων και των προσφύγων. Έστω και την ύστατη στιγμή, προσευχόμαστε και ελπίζουμε για κατάπαυση του πυρός. Πρέπει άμεσα να σταματήσει η εισβολή και να σωθούν χιλιάδες ζωές που κινδυνεύουν».

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s