Πρόκληση από το Υπουργείο Παιδείας: Οι κομμένοι (αριστούχοι!) στις Πανελλήνιες με 20.000 μόρια να πάνε σε ΙΕΚ (Βίντεο)

ΝΙΚΗ ΚΕΡΑΜΕΩΣ

Απογοήτευσαν 35.000 παιδιά και τους λένε για ΙΕΚ, παράλληλα μηχανογραφικά και για δήθεν επαγγελματικές προοπτικές – Στο βάθος ιδιωτική εκπαίδευση και εξωτερικό

Σε πανικό βρίσκονται τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, μη ξέροντας πως να διαχειριστούν το χαμό που έχει δημιουργηθεί από τη μεγάλη «σφαγή» της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής που άφησε εκτός τριτοβάθμιας εκπαίδευσης περίπου 35.000 μαθητές.

Νίκη Κεραμέως / Η εξοργιστική απάντηση στον αριστούχο μαθητή με τα 20.988 μόρια

«Οι κομμένοι στις Πανελλήνιες με 20.000 μόρια να πάνε σε δημόσιο ΙΕΚ» πρότεινε προκλητικά ο Γενικός Γραμματέας της Νίκης Κεραμέως, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Ο Αλέξανδρος Κόπτσης έδωσε αυτή τη λύση στα 20.000 παιδιά, μαθητές, βλέπουν τον κ. Μητσοτάκη και την κα Κεραμέως να τους κλέβουν το όνειρο του Πανεπιστημίου.

Υπάρχει το «παράλληλο μηχανογραφικό που δίνει για πρώτη φορά τη δυνατότητα να υποβληθεί σε δημόσιο ΙΕΚ» είπε μιλώντας στο Kontra 24, ο γγ Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας.

Η δημοσιογράφος επέμεινε και έθεσε ξανά το ερώτημα «θα στείλετε ένα παιδί με πάνω από 20.000 μόρια σε ένα ΙΕΚ;»

«Όχι» είπε Αλέξανδρος Κόπτσης , αλλά πρέπει να σας πω ότι «η επαγγελματική εκπαίδευση είναι υποβαθμισμένη κι εμείς την αναβαθμίζουμε» απάντησε αφοπλιστικά προκρίνοντας τα ΙΕΚ ως μόνη λύση για τους αριστούχους που μένουν εκτός Πανεπιστημίων, εξαιτίας του εγκλήματος εκ προμελέτης, της Νίκης Κεραμέως και του πρωθυπουργού.

«Πολύ μεγάλο ποσοστό φοιτητών σπουδάζουν στα ΙΕΚ κι έχουν τελειώσει πανεπιστημιακές σπουδές. Δεν είναι υποβαθμισμένα τα ΙΕΚ. Πρέπει να αναπτυχθούν και οι επαγγελματικές προοπτικές» υποστήριξε ο γγ Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, μην έχοντας ουσιαστικά να προτείνει τίποτα στους χιλιάδες μαθητές.

Τι λένε τα παιδια:

Ο 18χρονος Διονύσης που έγραψε την επιστολή διαμαρτυρίας προς την υπουργό Παιδείας και η 18χρονη Φωτεινή για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής στο #Kontra24 με την Αναστασία Γιάμαλη:

 

ΠΗΓΗ ΑΡΘΡΟΥ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s