Που “εξαφανίστηκε” το περιβόητο ομόλογο της Πειραιώς;

Πολύ ντόρος γίνεται τελευταία γύρω από το πολύ-φημισμένο ομόλογο της Τράπεζας Πειραιώς με την ονομασία COCOs. Για το αν θα πληρωθεί ή όχι το φετινό τοκομερίδιο των 165 εκατ. ευρώ προς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, δηλαδή προς το δημόσιο.

Λογικό είναι, λοιπόν, πολλά βλέμματα αναλυτών αλλά και επενδυτών να έχουν επικεντρωθεί στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Έμπειρα στελέχη της αγοράς αναζήτησαν από την πλατφόρμα του Bloomberg το συγκεκριμένο ομόλογο για να δουν την ιστορικότητά του, καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και ανακάλυψαν ότι δεν υπάρχει πουθενά. Ενώ όλα τα άλλα ομόλογα εμφανίζονται με κάθε λεπτομέρεια, το ομόλογο COCOs της Πειραιώς δεν υπάρχει πουθενά!

 

Σύμφωνα με πληροφορίες από το help desk του Bloomberg, η εξήγηση είναι ότι δεν έχουν λάβει ποτέ ενημέρωση για τα χαρακτηριστικά και τις λεπτομέρειες αυτού του ομολόγου από την Τράπεζα Πειραιώς και για αυτό δεν φαίνεται πουθενά. Μάλιστα, υπήρξε ενημέρωση ότι θα σταλεί ερώτημα στην τράπεζα και θα επανέλθουν με νεότερα στοιχεία.

Αλήθεια, είναι δυνατόν μια τόσο μεγάλη τράπεζα να «ξέχασε» να ενημερώσει την μεγαλύτερη παγκοσμίως οικονομική πλατφόρμα, στην οποία βασίζεται για την ενημέρωση του επενδυτικού κοινού και την προσέλκυση επενδύσεων για ένα χρέος που έχει αξία περίπου 2 δισ. ευρώ και που στηρίχτηκε για την επιβίωση της;

Μας κάνει μεγάλη εντύπωση. Όπως αναμένεται να κάνει και στα αρμόδια τμήματα της Κουμουνδούρου που ασχολούνται ιδιαιτέρως με το συγκεκριμένο θέμα…

THEFAQ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s