ΕΝΑΣ ΒΕΡΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ, Δ Ι Α Κ Ω Μ Ω Δ Ε Ι ΤΟ «ΕΠΟΣ» ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ…

(Θυμάσθε;)

Μιας και είμαστε στην παραμονή της – καρναβαλικής – επετείου του κυρίαρχου μύθου της μεταπολιτευτικής σαπίλας, ευκαιρία, γράφει ο Αντίοχος, είναι να δούμε τι έχει γράψει ένας βέρος αριστερός για το «ηρωικό» Πολυτεχνείο.
Πρόκειται για τον πολυγραφότατο (μακαρίτη) συγγραφέα και δημοσιογράφο Βασίλη Ραφαηλίδη, ο οποίος έγραψε στις σελίδες 436-7 του βιβλίου του «Ιστορία (κωμικοτραγική) του Νεοελληνικού Κράτους 1830-1974», εκδόσεις του Εικοστού Πρώτου:

«Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί η εξέγερση του Πολυτεχνείου ονομάστηκε έπος.
Η σημαντικότερη συνέπεια του «έπους» του Πολυτεχνείου, είναι το γεγονός πως η ημέρα της πτώσης του, η 17η του Νοέμβρη, χάρισε το όνομά της στην οργάνωση «17 Νοέμβρη».

Επίσης, το «έπος» δημιούργησε εντελώς κατά λάθος μια «ηρωΐδα», την Μαρία Δαμανάκη*, της οποίας ο «ηρωϊσμός» συνίσταται στην εκφώνηση απ’ το ραδιόφωνο των φοιτητών των συνθημάτων και των ανακοινώσεων της συντονιστικής επιτροπής.

Πάντως, πολλοί είχαν την ευκαιρία να βάλουν υποψηφιότητα για πολιτικοί εκεί μέσα στο Πολυτεχνείο.
Για τον Μίμη Ανδρουλάκη, τον Κώστα Λαλιώτη και τον Στέφανο Τζουμάκα, ηγετικά στελέχη της εξέγερσης, ο δρόμος προς τη βουλή, το πολιτικό παρασκήνιο και την εν γένει πολιτική αθλιότητα, ξεκινάει από κει.

Όπως και να’ ναι, το «έπος» του Πολυτεχνείου έγινε ένα ισχυρό αντιστασιακό άλλοθι για κείνους που για εφτά χρόνια λούφαζαν, και ξαφνικά έγιναν αντιστασιακοί εν μία νυκτί. Ευτυχώς που η οίηση και ο κομπασμός για ένα έπος ελάχιστα επικό, άρχισε να ξεφουσκώνει σιγά-σιγά».

*…η οποία κ.Μαρία «μας», η φωνή του πολυτεχνείου(…) αφού «απασχολήθηκε» ταπεινά(!) ως Επίτροπος Αλιείας στην Ε.Ε., αφού μετά «απασχολήθηκε» ταπεινά(!) στο Λονδίνο, τώρα πλέον εργάζεται ταπεινά (!) στο …Πριγκηπάτο του Μονακό !!!!!!!!

Καλεσμένη προσωπικώς του πρίγκηπος Αλβέρτου!!!
Όποιος ΑΝΟΗΤΟΣ δεν το πιστεύει ιδού κατωτέρω το σχετικό φωτογραφικό στιγμιότυπο!

Και ΑΝ ΕΙΧΑΜΕ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ στο Ελλαδιστάν, θα ρωτούσαν την κ.Μαρία «μας» τί …»θυμάται» απο τον υπηρετούντα στην Κρήτη επί Δικτατορίας Συνταγματάρχη της Βασιλικής Χωροφυλακής πατέρα της και τις «επιδόσεις του», όπως είχε γραφεί στις εφημερίδες παλαιότερα…

Μια σκέψη σχετικά μέ το “ΕΝΑΣ ΒΕΡΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ, Δ Ι Α Κ Ω Μ Ω Δ Ε Ι ΤΟ «ΕΠΟΣ» ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ…

  1. ΤΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΗΣ ΑΓΙΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΚΑΛΑ ΚΡΑΤΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ. ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΔΑΞΕΙ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΟ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΣΤΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΤΑ ΑΥΡΙΑΝΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΑΚΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΟΥ ΠΟΛΛΑ ΘΑ ΚΑΤΑΛΗΞΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΓΚΑΛΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΑΝΑΡΧΙΑΣ.
    ΑΛΛΑ ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ ΜΗΝ ΘΙΓΟΥΝ ΤΑ ΟΣΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΙΕΡΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s