"ΜΥΘΟΣ" το ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΕΠΟΣ !!!!!! Δημοσιευμένο στην εφημερίδα «Αυγή», κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το συνωστισμό της Σμύρνης της κας Ρεπούση μας προέκυψε νέος… Ρεπούσης, αυτή τη φορά για το αλβανικό έπος.

Η εφημερίδα «Αυγή», κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιεύει άρθρο όπου το στέλεχος του κόμματος, Νάσος Θεοδωρίδης, χαρακτηρίζει το Αλβανικό έπος «μύθο» και ότι η Ελλάδα μπήκε σε ένα ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Ότι υπήρχαν λιποτάκτες που εκτελέστηκαν, ότι ο πόλεμος στα βουνά ήταν ταξικός αφού εκεί πολεμούσαν οι φτωχοί ενώ κάποιοι άλλοι βρίσκονταν στα πολυτελή ξενοδοχεία της Αθήνας και άλλα τέτοια.

Αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο: Υποστηρίζω ότι η εμπλοκή της Ελλάδας σε αυτό το σφαγείο θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί. Η 28η Οκτωβρίου δεν σήμαινε ούτε την «ενότητα» ούτε «το μεγαλείο του έθνους», αλλά την είσοδο της Ελλάδας σε ένα παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό πόλεμο.
Η άγρια σύγκρουση που ξετυλίχτηκε πάνω στα βουνά της Ηπείρου και της Αλβανίας έδειξε ανάγλυφα την ταξική της φύση. Στις πρώτες γραμμές φτωχοί άνθρωποι, πέθαιναν από τη γάγγραινα, έλιωναν από την ψείρα, περίμεναν απελπισμένα τροφή. Πιο πίσω οι αξιωματικοί με τις ορντινάντσες τους έδιναν τις διαταγές. Και ακόμα πιο πίσω, στα πολυτελή ξενοδοχεία της Αθήνας, ο αρχιστράτηγος Παπάγος και το επιτελείο της «Αυτού Μεγαλειότητας»…
Και συνεχίζει λέγοντας ότι …. η μορφολογία του εδάφους και η ανετοιμότητα των Ιταλών, κι όχι ο ηρωισμός των Ελλήνων φαντάρων, ήταν αυτά που έδωσαν τη μάχη.
Προφανώς ο στόχος του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ είναι να προκαλέσει αμφισβητώντας το αλβανικό έπος την ημέρα της εθνικής εορτής. Δεν ξέρουμε αν το κάνει κατά παραγγελία από τον Τσίπρα ή λόγω της προσπάθειάς του να αυτοπροβληθεί ως μεγάλος ιστορικός αναλυτής.

Ωστόσο, θα πρέπει να σημειώσουμε ορισμένα σημεία με αφορμή το άρθρο του.
Κατ’ αρχάς κάθε αγώνας έχει και ταξικά στοιχεία ωστόσο στην περίπτωση του Ελληνοϊταλικού πολέμου στη Βόρεια Ήπειρο και την Αλβανία αυτό που επικράτησε ήταν το εθνικό στοιχείο, όπου εθνικό όχι αυτό που πρεσβεύει η Χρυσή Αυγή. Ήταν η αγάπη για την πατρίδα και η πίστη ότι δεν μπορεί κανείς να περάσει από την Ελλάδα κάνοντας παρέλαση. Αυτό κινητοποίησε χιλιάδες φτωχούς Έλληνες να πάρουν τα όπλα. Ευτυχώς ζουν ακόμη πατεράδες και παππούδες μας για να μας διηγηθούν τον ενθουσιασμό της χώρας και την εθνική ενότητα για την αντιμετώπιση του κινδύνου.

Προφανώς δε γινόταν κανένα πάρτι στα βουνά. Προφανώς οι ψείρες, η φτώχεια, η πείνα και το κρύο κάνουν τον άνθρωπο να λυγίσει. Προφανώς και θα υπήρχαν λιποτάκτες. Δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι, ούτε αντέχουν το ίδιο. Ας ρωτήσουν πολλούς δηλωσίες αριστερούς για να μάθουν.

Και προφανώς στους πολέμους πηγαίνουν οι χαμηλότερες κοινωνικές τάξεις. Σε κανέναν πόλεμο δεν ήταν στην πρώτη γραμμή οι αριστοκράτες και οι αστοί. Αυτό τι σημαίνει; Ότι το αλβανικό έπος δεν εξέφραζε την ενότητα του ελληνικού λαού επειδή κάποιοι στρατηγοί ήταν στην Αθήνα;

Μας λέει η στελεχάρα του ΣΥΡΙΖΑ ότι είναι μύθος το αλβανικό έπος διότι δε νίκησαν οι Έλληνες. Έχασαν οι Ιταλοί λόγω της ανετοιμότητάς τους και της μορφολογίας του εδάφους. Δηλαδή επειδή οι Ρώσοι εκμεταλλεύτηκαν το βαρύ χειμώνα και νίκησαν τους ναζί, αυτό δε σημαίνει ότι πολέμησαν ηρωικά αλλά όλα τα έκαναν τα… χιόνια.
Επίσης, το άρθρο αναφέρει ότι το τελεσίγραφο του Μουσολίνι ήταν μια… απλή διέλευση των Ιταλικών δυνάμεων από την Ελλάδα, κι άρα η χώρα μας θα μπορούσε να είχε αποφύγει τον πόλεμο. Κι ότι φταίει ο εθνικιστικός παροξυσμός για τη… σύμπλευση του ελληνικού λαού με τον Μεταξά.

Μα ποιος μιλάει για τον Μεταξά κύριε; Ο ελληνικός λαός όταν του είπε ότι έχουμε πόλεμο δε σκέφτηκε αν ήταν απλή διέλευση. Τα σύνορά του ήθελε να φυλάξει. Αν για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι απλή διέλευση ας αφήσουμε τους Τούρκους να κάνουν μια τέτοια… απλή διέλευση μέχρι το Σύνταγμα.

Θα μπορούσε να χαρακτηρίσει κανείς απλή διέλευση και την εισβολή των Σοβιετικών στο Αφγανιστάν ή των Αμερικανών στο Ιράκ, κι έτσι τίποτε δεν θα ήταν πόλεμος και κανείς δεν θα σκοτωνόταν.
Με τη λογική αυτή φυσικά ο αδύναμος θα άφηνε τον ισχυρό να εισβάλει στη χώρα του και δεν έγινε και τίποτε βρε αδερφέ. Μια απλή εισβολή.

Κι έτσι, θα σβήναμε με μια μονοκονδυλιά το αλβανικό έπος, τους Έλληνες που πολέμησαν σαν ήρωες Ιταλούς και Γερμανούς, την εθνική αντίσταση. Γιατί να κάνουν αντίσταση, μια απλή διέλευση των ναζί ήταν.
Το άρθρο που προκάλεσε σάλο έφερε και ανακοίνωση της ΝΔ. η οποία ρωτά τον Αλ. Τσίπρα: «Συμφωνεί ή όχι με όσα δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα του κόμματος «ΑΥΓΗ», γραμμένα από στενό του συνεργάτη και χαρακτηρίζουν «μύθο» το αλβανικό έπος;

Συμφωνεί ή όχι με το άρθρο που υποστηρίζει πως πολλοί Έλληνες στρατιώτες λιποτάκτησαν και δεν ήταν το φρόνημα των Ελλήνων και η θέλησή τους που οδήγησε στη μεγάλη νίκη, αλλά το ότι οι Ιταλοί ήταν ανέτοιμοι και η μορφολογία του εδάφους ευνοϊκή;
Συμφωνεί ή όχι με το γνωστό στέλεχoς του ΣΥΡΙΖΑ Νάσο Θεοδωρίδη, που απαιτεί μάλιστα να αλλάξουν τα σχολικά βιβλία για να αποκατασταθούν τα «ψεύδη»;
Ο κ. Τσίπρας ας αποδοκιμάσει, πρώτα, εμπράκτως τις ακραίες συνιστώσες του και ύστερα ας επικαλεστεί το παράδειγμα του έπους του 1940- 41, που έκανε όλον τον πλανήτη να λέει πως «οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες».

Πάντως, το άρθρο πήρε την πρώτη απάντηση από άλλο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ τον Γιάννη Χατζηαντωνίου ο οποίος όπως χαρακτηριστικά σημείωνε με αφορμή το άρθρο του Νάσου Θεοδωρίδη «Η ελληνική κοινωνία χρειάζεται νέο πολιτικό υποκείμενο. Ένα νέο, πατριωτικό, δημοκρατικό και ριζοσπαστικό κόμμα της Αριστεράς, ηγεσία των εθνικών και κοινωνικών αγώνων του λαού. Απόψεις όπως αυτή του Ν.Θ., σεβαστές ως ιδιαιτερότητα, είναι απόψεις που δεν μπορούν να είναι απόψεις ενός κόμματος που διεκδικεί να καθορίζει τη μοίρα του λαού και το μέλλον της χώρας».
Πηγή: parlapipas.gr

6 σκέψεις σχετικά με το “"ΜΥΘΟΣ" το ΑΛΒΑΝΙΚΟ ΕΠΟΣ !!!!!! Δημοσιευμένο στην εφημερίδα «Αυγή», κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ

 1. Η αυγή είναι αυτή που μας δείχνει το επίπεδο που προς το παρόν επικρατεί, , σε ένα σώμα υπάρχουν και τα καρκινώματα σε ύπνωση η σε δράση πρός το παρόν βρίσκονται σε δράση λόγω έλλειψης ιατρικής αγωγής μετά θά συρρικνωθούν και δεν θα υπάρχουν νόμος της φύσης μας …

  Μου αρέσει!

 2. ΠΟΙΟΣ ΤΗΝ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΦΥΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ!
  ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ Ο,ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΓΡΑΦΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΑ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ, ΤΙ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΑΙ ΣΗΜΑΣΙΑ.

  Μου αρέσει!

 3. ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΚΡΙΝΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΕΞ’ΙΔΙΩΝ Τ’ΑΛΛΟΤΡΙΑ. ΑΝ ΚΑΤΕΒΑΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΤΟΤΕ ΟΙ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΑΝ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ ΕΝΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΘΟΥΜΕΝΟ ΓΙ’ΑΥΤΟΥΣ. ΠΑΝΤΟΥ ΒΛΕΠΟΥΝ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ. Η ΛΕΞΗ ΜΑΖΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟ ΛΕΞΙΛΟΓΙΟΤΟΥΣ. ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΔΙΕΠΕΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΕΝΝΟΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ -ΤΗΣ ΤΙΜΗΣ – ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ ,ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ. ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΩΣ ΑΓΕΛΗ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ ΚΑΙ ΣΚΕΨΗ ΝΑ ΤΙΣ ΕΚΤΕΛΕΣΟΥΝ .Η ΛΕΞΙΣ ΑΤΟΜΟ ΜΕΝ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. ΟΛΑ ΤΑ ΙΣΟΠΕΔΩΝΟΥΝ ΑΚΡΙΤΑ . ΝΑΣΟ ΘΕΟΔΩΡΙΔΗ Ο ΘΕΙΟΣ ΜΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΛΑ’Ι’ΑΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΠΕΣΟΝΤΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΤΑΦΟΙ. ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΤΑΞΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΕΠΕΣΕ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΙΔΟΣ ΩΣ ΟΦΕΙΛΕ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ. ΕΝΝΟΙΑ ΑΓΝΩΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΒΟΤΟΜΗΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ. ΝΑΣΟΥΛΗ, ΑΝ (ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΑΠΕΥΧΟΜΑΙ), Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ , ΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ. ΟΛΟΙ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, ΘΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΑΤΕ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΟΝΤΙΚΙΑ ΤΟ ΠΛΟΙΟ ΠΟΥ ΝΑΥΑΓΕΙ. ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑΤΕ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΑΣ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΟΡΩΝ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;;;;;;;;;; ΕΞ.ΑΛΛΟΥ ΩΣ ΔΕΔΗΛΩΜΕΝΟΙ ΜΙΣΑΝΔΡΟΙ ΘΑ ΤΟ ΠΑΙΖΑΤΕ ΟΛΟΙ ΛΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΤΡΑΤΕΥΤΕΙΤΕ. ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ;;;;;;;;;;;;;; ΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΚΟΣΜΑΡΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΤΟ ΦΙΔΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΥΠΑ. ΕΤΣΙ ΔΕΝΕΙΝΑΙ;;;;;;;;;;;;;

  Μου αρέσει!

 4. Πόσο θα ήθελα να προτείνω: «Μια σφαίρα, μια τόση δα σφαιρούλα και πάπαλα το πληρωμένο μαλακιστήρι της αυγής» αλλά με εμποδίζει η Θρησκεία μου, η Ηθική μου, η Ανατροφή μου, η Καταγωγή μου, και ο χαρακτήρας μου. Αυτό εμποδίζει και όλους τους υγιώς σκεπτόμενους Έλληνες να αντιδράσουν έτσι. Αυτό ακριβώς εκμεταλλεύονται οι αριστεροί σε κάθε χώρα. Την Ανθρωπιά και την Μεγαλοψυχία των συνανθρώπων τους. Η πλάκα είναι ότι αν ήμουν αριστερός, δεν θα είχα κανένα ενδοιασμό να το γράψω, να το προτείνω και εν τέλει να το κάνω, διότι θα ήμουν εκ προοιμίου άθεος, άπατρις και θα έβλεπα τους ανθρώπους σαν μάζα για διαμόρφωση!

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s