ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ! ΠΩΣ "ΕΜΠΛΕΚΕΤΑΙ" Η ΕΛΛΑΔΑ

Εντός εισαγωγικών εμπλοκή… Ένα πείραμα που, ανεξάρτητα από τα θρυλούμενα γύρω από αυτό, έχει μείνει στην Ιστορία, με όσα αναπάντητα ερωτήματα εξακολουθούν να το συνοδεύουν.

Στις 28 Οκτωβρίου 1943 έγινε ένα τολμηρό πείραμα του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.

Γι΄ αυτό κι έχει γίνει θρύλος στην ιστορία. Πρόκειται για το πείραμα της Φιλαδέλφειας που έχει και ελληνικό ενδιαφέρον, αφού το πολεμικό πλοίο που χρησιμοποιήθηκε, αργότερα εντάχθηκε στον ελληνικό στόλο.

Το πολεμικό πλοίο 89 μέτρων, US Eldridge, που εξαφανίστηκε από τα μάτια των έκπληκτων θεατών από το λιμάνι της Φιλαδέλφειας, ταξίδεψε 350 χιλιόμετρα μακριά, μέχρι το Νόρφολκ της Βιρτζίνια και επανεμφανίστηκε περίπου 18 λεπτά αργότερα!

Το πείραμα είχε την ονομασία «Rainbow Project»,αλλά έμεινε στην ιστορία ως το «Πείραμα της Φιλαδέλφειας», έχοντας στηριχθεί στη Θεωρία των Ενιαίων Πεδίων του Αϊνστάιν.

Η εμπλοκή του επιστήμονα δεν αμφισβητήθηκε ποτέ.

Δέκα οκτώ λεπτά εξαφάνισης

Το US Eldridge εξαφανίστηκε από το λιμάνι της Φιλαδέλφειας με τη χρήση ηλεκτρομαγνητικών πεδίων μπροστά στα μάτια τους. Λίγα λεπτά αργότερα, κάνει την εμφάνισή του στο Νόρφολκ της Βιρτζίνια, μόνο και μόνο για να επανεμφανιστεί από του πουθενά στη Φιλαδέλφεια.

Οι μαρτυρίες θέλουν το πλήρωμα του πλοίου – «πειραματόζωου» να επιστρέφει με σημαντικές απώλειες σε δραματικά άσχημη κατάσταση. Ορισμένοι δεν επέστρεψαν ποτέ. Η μοίρα, όμως, ήταν ακόμη πιο σκληρή για όλους εκείνους που κατάφεραν να γυρίσουν. Αυτό που αντίκρισαν όσοι τόλμησαν να εισέλθουν στο US Eldridge μετά την επανεμφάνισή του, δεν ήταν ευχάριστο. Μαρτυρίες κάνουν λόγο για ανθρώπους που έδειχναν ότι δεν είχαν καμία ψυχολογική ισορροπία.

Πού βρισκόταν το πλοίο κατά τα 18 λεπτά της εξαφάνισής του;

Η απάντηση δόθηκε από το ναύτη Αλ Μπιέλεκ, ο οποίος υποστήριξε πως ήταν ένας από τους δύο που έθεσαν σε λειτουργία τα μηχανήματα στο δωμάτιο ελέγχου λίγο πριν το πλοίο εξαφανιστεί. Σύμφωνα με τον ίδιο, το γιγαντιαίο αντιτορπιλικό και το πλήρωμά του, ταξίδεψαν στο 1983 – δηλαδή 40 χρόνια μπροστά στο χρόνο. Όσο για το μέρος στο οποίο βρέθηκαν; Ήταν οι υπόγειες εγκαταστάσεις του προγράμματος «Μόντοκ» στο Λονγκ Άιλαντ.

Λογικό όλα αυτά να ΄χουν δημιουργήσει ένα θρύλο και μια σειρά σεναρίων.

Στις 15 Ιανουαρίου του 1951,το αμερικανικό πλοίο έφθασε στην Ελλάδα. Το είχαν παραχωρήσει οι ΗΠΑ. Στον ελληνικό στόλο είχε το όνομα ΛΕΩΝ.

Όσοι υπηρέτησαν στο πλοίο κάνουν λόγο για κάποια σφραγισμένα τμήματα του πλοίου.

Το Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ δεν έχει αποδεχθεί την εφαρμογή του Πειράματος της Φιλαδέλφειας.

Σήμερα, το θρυλικό US Eldridge – Λέων δεν υπάρχει. Διαλύθηκε στο τέλος της δεκαετίας του ’90, έχοντας μεταφερθεί στο Ναύσταθμο της Σούδας.

ΠΗΓΗ:militaire.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s