Η Κύπρος τίμησε την επέτειο του «ΟΧΙ» (ΦΩΤΟ)

Με πανηγυρικές δοξολογίες και παρελάσεις στις πόλεις της ελεύθερης Κύπρου, τιμηθήκε η επέτειος της 28ης Οκτωβρίου. Επίκεντρο των εκδηλώσεων η Λευκωσία όπου πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση μπροστά από το οίκημα της ελληνικής πρεσβείας, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

Στις 10 το πρωί τελέστηκε πανηγυρική δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Ιωάννη, χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Κύπρου Χρυσόστομου, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη.

Παρίσταντο, επίσης, ο πρέσβης της Ελλάδας, Ηλίας Φωτόπουλος, ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστας Καδής, ο υποψήφιος Πρόεδρος Δημοκρατίας, Νικόλας Παπαδόπουλος και άλλες πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές.

Τον πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε ο αναπληρωτής καθηγητής Σύγχρονης Ελληνικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, Πέτρος Παπαπολυβίου.

Τιμητικό απόσπασμα της Εθνικής Φρουράς και η φιλαρμονική της Δύναμης απέδωσαν τιμές στο χώρο μπροστά από τον Καθεδρικό Ναό.

Μετά τη δοξολογία ο πρόεδρος Αναστασιάδης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι «το μήνυμα της σημερινής Ημέρας είναι ένα: Όταν ο Ελληνισμός είναι ενωμένος γράφει Ιστορία. Όταν ο Ελληνισμός είναι διχασμένος, το μόνο που καταγράφεται είναι καταστροφές και όλεθρος».

«Αυτό που πρέπει να αποκομίσουμε από την ημέρα, αν θέλουμε πραγματικά να την τιμήσουμε, είναι επιτέλους να ενώσουμε δυνάμεις, για να αντιμετωπίσουμε τα όσα η τουρκική αδιαλλαξία προκαλεί προκειμένου να ανατρέψουμε την απαράδεκτη επικρατούσα κατάσταση», κατέληξε.

Στις 11:00 ο πρόεδρος Αναστασιάδης και ο πρέσβης της Ελλάδας δέχθηκαν μπροστά από το οίκημα της ελληνικής πρεσβείας τον χαιρετισμό της παρέλασης, στην οποία έλαβαν μέρος αντιπροσωπευτικά τμήματα παλαιών πολεμιστών, σπουδαστών Ανώτερων και Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, μαθητών σχολών Μέσης Εκπαίδευσης, Προσκόπων, Σωματείων και Οργανώσεων. Πηγή: philenews / ΚΥΠΕ

2 σκέψεις σχετικά με το “Η Κύπρος τίμησε την επέτειο του «ΟΧΙ» (ΦΩΤΟ)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s