ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ: Η Ολυμπιακή Φλόγα “γεννήθηκε” για μια ακόμη φορά στην Αρχαία Ολυμπία (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ολυμπιακή Φλόγα “γεννήθηκε” για μια ακόμη φορά στην Αρχαία Ολυμπία για να ξεκινήσει το μακρινό της ταξίδι μέχρι την Πιονγκ Τσανγκ της Ν. Κορέας, εκεί όπου θα διεξαχθούν οι ΧΧΙΙΙ χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018. Ήλιος και βροχή κατά τη διάρκεια της τελετής, με πρωθιέρια, Κατερίνα Λέχου, να μην ανάβει την πρώτη δάδα με τις ακτίνες του ηλίου.

Η πρωθιέρεια Κατερίνα Λέχου έκανε επίκληση στο θεό Απόλλωνα και άναψε την πρώτη δάδα χωρίς τη βοήθεια κοίλου κατόπτρου, αλλά από την αναπληρωματική φλόγα που βρισκόταν μέσα σε αγγείο. Έπειτα, κατευθύνθηκε προς το Στάδιο, μεταφέροντας τη φλόγα με τη συνοδεία των ιερειών.

Η πομπή έκανε μία στάση στην ιερή Ελιά από την οποία ο “αμφιθαλής παις”, δηλαδή ένας νέος που έχει εν ζωή και τους δύο γονείς του, έκοψε ένα κλαδί, σύμβολο ειρήνης και έπαθλο νίκης που δίνονταν κατά τους αρχαίους Ολυμπιακούς αγώνες στους νικητές.

Στο Στάδιο, η πρωθιέρεια άναψε τη δάδα του πρώτου δρομέα, Απόστολου Αγγέλη, που πήγε μέχρι το Μνημείο Πιερ ντε Κουμπερτέν, εκεί όπου έδωσε τη Φλόγα στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή της εθνικής ομάδας της Νοτίου Κορέας, Παρκ Γι-Σουνγκ.

Η λαμπαδηδρομία ξεκίνησε το ταξίδι της ώστε να φτάσει στον τελικό της προορισμό για τους 23ους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες “ΠιονγκΤσανγκ 2018”.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s