ΜΕΓΙΣΤΗ Π Ρ Ο Σ Β Ο Λ Η ……

Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΕΓΙΝΕ ΑΠΛΑ…ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ

Προσβολή για όλους τους απογόνους των Μικρασιατών Προσφύγων αποτελεί η έντεχνη αποσιώπηση της Γενοκτονίας και η αντικατάσταση της με την Καταστροφή, που επιχειρείται από την Ελληνική Βουλή.

Για δεύτερη συνεχή χρονιά κατά την ειδική συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, γίνεται αναφορά από το προεδρείο πως τιμάται η Ημέρα Εθνικής Μνήμης για την Μικρασιατική Καταστροφή και όχι η Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος, όπως είναι ο νόμος 2645/1998 τον οποίο ομόφωνα ψήφισε τότε η Ελληνική Βουλή!

Αναμένοντας τα επίσημα πρακτικά της Βουλής για τη συνεδρίαση, προσβλητικό είναι επίσης και το γεγονός πως στις συνεδριάσεις αυτές, δεν καλείται ο μοναδικός επίσημος φορέας του συνόλου Προσφυγικού Ελληνισμού, που είναι η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος (ΟΠΣΕ), όπως ρητά αναφέρεται και στον σχετικό νόμο και το προεδρικό διάταγμα (304/2001).

Με Δελτίου Τύπου η Ελληνική Βουλή ενώ μας ενημερώνει με λεπτομέρειες για την Παγκόσμια Ημέρα Δημοκρατίας,στην τελευταία παράγραφο αυτοαναιρείται κάνοντας μια απλή αναφορά στην Ημέρα Μνήμης ξεχνώντας τη λέξη Γενοκτονία…

Μήπως κάποιοι έχουν στο μυαλό τους να αλλάξουν το νόμο;
Για το τυπικό της ημέρας κρατήθηκε τουλάχιστον ενός λεπτού σιγή!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s