ΕΚΑΝΕ "ΜΑΥΡΟΥΣ" ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ BBC

ΤΟ BBC ΕΚΑΝΕ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ…ΜΑΥΡΟΥΣ!

Συνέβη από τα πιο απίθανα!

Σε μια μεγάλη προσπάθεια να διδάξει… ιστορία μέσω τηλεόρασης το BBC για να γυρίσει σειρά για μυθικούς Έλληνες ήρωες και θεούς επέλεξε εκπροσώπους της μαύρης φυλής και ας μιλάει ο Όμηρος για ξανθούς και γαλανομάτες!

Η επιλογή τριών από τους βασικούς χαρακτήρες της σειράς, των οποίων δεν αμφισβητείται το ταλέντο, θεωρείται άσχετη με τους υποδυόμενους χαρακτήρες.

Είναι σα να βάλουν έναν Κινέζο ηθοποιό να υποδυθεί τον Περικλή ή έναν Αγγλοσάξωνα τον… Κομφούκιο!

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

2 σκέψεις σχετικά με το “ΕΚΑΝΕ "ΜΑΥΡΟΥΣ" ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ BBC

 1. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΩ ΣΕ ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ
  ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΤΙΜΗΘΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΤΟΣΟ ΑΠΟ ΑΓΓΛΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΠΟΥ ΤΑΡΑΞΕ ΤΟ ΤΕΛΜΑ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ
  ΧΩΡΙΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΕΡΕΙΣΜΑΤΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΧΟΛΛΥΓΟΥΝΤ ΠΟΥ ΕΠΑΝΕΙΛΛΗΜΕΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟΝ ΟΡΦΕΑ ΩΣ ΜΑΥΡΟ. ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΓΙΑ ΔΥΟ ΛΟΓΟΥΣ . Ο ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΚΑΛΟΘΕΛΗΤΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΕΡΕΙΣΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ ΩΣ ΠΡΟΣ ΠΟΙΟΝ. Ο ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΛΥΤΕΡΟΣ. ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΗΔΗ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΕΙΔΗΣΗ . ΑΣ ΜΑΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΓΙ ΑΥΤΟ:

  Σ’ένα βιβλίο με τίτλο

  «Σκυλάνθρωποι» είναι καταγεγραμμένη η ενδιαφέρουσα αφήγηση γνωστής Ιταλίδας πολιτικού, η οποία εξηγεί γιατί οι Ευρωπαίοι και γενικότερα οι ξένοι συμπεριφέρονται με ελεεινό τρόπο κατά των Ελλήνων.

  «Τα ζώα δεν συγχωρούν ποτέ στον άνθρωπο τη βελτίωση της συμπεριφοράς τους, γιατί νιώθουν ότι αυτή η βελτίωση τα απομακρύνει από τη φύση τους. Και όποτε δίνεται η ευκαιρία, το μίσος εκρήγνυται», μας λέει η γνωστή Ιταλίδα, πρώην υπ.Εξωτερικών, Έμα Μπονίνο επί κυβέρνησης Λέτα.

  Για να κατανοήσει ο αναγνώστης τη δήλωση, η πολιτικός κάνει τον εξής εκπληκτικό παραλληλισμό:

  «Είναι ακριβώς αυτό που συμβαίνει με εμάς τους Ευρωπαίους και τους Έλληνες. Αν υπάρχει μια φυλή στον κόσμο που κυριολεκτικά τη μισώ αφόρητα, αυτή η φυλή είναι οι Έλληνες.» Και τεκμηριώνει την άποψή της λέγοντας ότι στα γυμνασιακά της χρόνια ένιωθε “ψυχικά καταπιεσμένη” γιατί «οι Σοφοί μας Δάσκαλοι δεν μας δίδαξαν τίποτα που να μην το είχαν ήδη Ανακαλύψει, Εξηγήσει, να μην το είχαν Τεκμηριώσει, να μην το είχαν Τελειοποιήσει οι Αρχαίοι Έλληνες.

  Κι αν κάποτε ανέφεραν κανέναν άλλο συγγενή της Γνώσης και της Σοφίας που δεν ήταν Έλληνας, στο τέλος πάντα κατέληγαν ότι η Γνώση του και η Σοφία του ήταν βασισμένες επάνω στη Σοφία κάποιου Έλληνα Φιλοσόφου.

  Σιγά σιγά ένιωθα πως οι Γνώσεις μου, οι Σκέψεις μου, τα Αισθήματά μου, η Προσωπικότητά μου, ο Κόσμος μου, η Ύπαρξή μου ως το πιο έσχατο κύτταρό μου ήταν όλα επηρεασμένα, ήταν ταγμένα σε αυτό που σήμερα ονομάζουμε “Η Φιλοσοφία των Αρχαίων Ελλήνων.”»

  Αυτά όλα καταστάλαζαν στα βάθη της ψυχής της Ελβετίδας «ένα φλογερό μίσος για καθετί το ελληνικό». Και η συνέχεια: «Αργότερα στο πανεπιστήμιο η κατάσταση έγινε δραματική. Ο Ασκληπιός από τη μια, ο Ιπποκράτης απ’ την άλλη!

  Ο Γαληνός τη μια μέρα, ο Ορειβάσιος την επομένη! Αέτιος το πρωί, Αλέξανδρος Τραλλιανός τ’ απόγευμα! Παύλος ο Αιγινίτης από ‘δω, Στέφανος ο Αθηναίος από ‘κει. Δεν μπορούσα ν’ανοίξω βιβλίο χωρίς να βρω μπροστά μου την ελληνική παρουσία. Δεν τολμούσα να πιάσω στα χέρια μου λεξικό για να βρω μια δύσκολη, σπάνια, μια χρήσιμη, μια έξυπνη, μια όμορφη, μια μεστωμένη λέξη. Όλες ελληνικές! Και άλλες αμέτρητες σαν την άμμο των θαλασσών και των ποταμών, ελληνικής και αυτές προέλευσης!»

  «Πρόκειται για φαινόμενο ομαδικό. Έτσι αισθανόμαστε λίγο πολύ όλοι μας απέναντι στους Έλληνες. Τους μισούμε, όπως τα ζώα τους θηριοδαμαστές. Και μόλις μας δίνεται η ευκαιρία, χυμάμε, τους δαγκώνουμε και τους κατασπαράζουμε. Γιατί στο βάθος ξέρουμε ότι κάποτε ήμασταν ζώα με όλη τη σημασία της λέξης και είναι αυτοί, οι Έλληνες, πάλι οι Έλληνες, πάντα οι Έλληνες, που μας εξώσανε από τη ζωώδικη υπόσταση και μας ανεβάσανε στην ίδια με τους εαυτούς τους ανθρώπινη βαθμίδα. Δεν αγαπάμε κάτι που θαυμάζουμε.

  Ρίξε μια ματιά στην ιστορία και θα διαπιστώσεις ότι όλοι οι Ευρωπαίοι, με αρχηγούς τους Λατίνους και το Βατικανό, λυσσάξαμε να τους εξαφανίσουμε τους Έλληνες από το πρόσωπο της γης. Δεν θα βρεις και δεν θα φανταστείς συνδυασμό εγκλήματος, πλεκτάνης και παγίδας που δεν το σκαρφιστήκαμε και δεν το πραγματώσαμε για να τους εξολοθρεύσουμε.

  Σύμφωνα με το armynews η ιστορία με το μίσος κατά των Ελλήνων δεν ξέφτισε. Ο σύγχρονος πολιτισμένος άνθρωπος είναι ο ίδιος και χειρότερος. Δεν θα επιτρέψει ποτέ το Βατικανό να επιβιώσει στην αυλόπορτα της Ευρώπης, στα πλευρά της Ασίας και στο κατώφλι της Αφρικής ο Ελληνισμός, γιατί θεωρούν ότι τους αφαιρεί Σεβασμό και Κύρος.

  Για αυτό, παρόλο που τους μισώ, γιατί δεν προέρχομαι από τη φυλή τους, δεν μπορώ να μη τους θαυμάζω και να μη τους σέβομαι και θα συνεχίσω να Μελετάω τον Πλάτωνα, τον Σωκράτη και τον Περικλή όσο θα ζω, διδάσκοντας στα παιδιά μου τη Δύναμη της Σοφίας τους και την επιρροή της στη Ζωή μας και στην Ευτυχία μας.»

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s