ΣΜΥΡΝΗ 1922…. Οι κτηνότουρκοι σφάζουν τους Έλληνες…. Δολοφονίες, Βιασμοί, Πλήρης Εξευτελισμός…

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ… 31 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1922

Η ελληνική και η αρμενική συνοικία της Σμύρνης καταστρέφονται από πυρκαγιά που σκόπιμα έβαλαν οι τουρκικές Αρχές της πόλης. Η 11η Μεραρχία, υπό τον Υποστράτηγο Νικόλαο Κλαδά, αφού κυκλώνεται στην περιοχή των Μουδανιών, παραδίδεται στους Τούρκους.

ΣΜΥΡΝΗ 31 Αυγούστου 1922: Το χαμένο βίντεο της καταστροφής!

ΤΟΥΡΚΟΣ Καθηγητής Ιστορίας Ομολογεί: «ΝΑΙ, Έγινε ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ σε Βάρος των ΡΩΜΙΩΝ»

Στις 25 Αυγούστου αρχίζει η μαζική έξοδος του ελληνισμού της Σμύρνης, ο οποίος κατακλύζει την περίφημη Προκυμαία της πόλης. Ήταν πρωί της 27ης Αυγούστου όταν οι πρώτοι έφιπποι Τσέτες μπήκαν στη Σμύρνη. Το ίδιο βράδυ ξεκίνησαν οι λεηλασίες.

Στις 31 Αυγούστου άρχισαν να ανάβουν φωτιές στην πόλη, ξεκινώντας από την αρμενική συνοικία και συνεχίζοντας στην ελληνική. Μέχρι τις 3 Σεπτεμβρίου οτιδήποτε ελληνικό, είχε γίνει πια στάχτη.

Οι τελευταίες σκηνές της μικρασιατικής τραγωδίας εξελίσσονται στην προκυμαία. Πανικόβλητοι χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούν απεγνωσμένα να επιβιβαστούν στα πλοία που ήταν συγκεντρωμένα στο λιμάνι της Σμύρνης. Οι ξένοι ναύτες τους εμπόδιζαν με κάθε τρόπο, με αποτέλεσμα αρκετοί να πνιγούν. Μόνο μετά από πολλές διπλωματικές κινήσεις επετράπη σε ελληνικά πλοία να παραλάβουν πρόσφυγες.

Από τους 18.000 Αρμένιους της Σμύρνης μόλις 2000 σώθηκαν ως πρόσφυγες. Έως τις 18 Σεπτεμβρίου 250.000 ήταν οι Ρωμιοί πρόσφυγες που έφτασαν στην Ελλάδα από τη γύρω περιοχή. Συνολικά, 55.000 σπίτια καταστράφηκαν, από τα οποία 43.000 ήταν ελληνικά, 10.000 αρμένικα και 2.000 ξένων υπηκόων.

Το 1922, που εύστοχα χαρακτηρίζεται απο τους ιστορικούς ως το έτος της μεγαλύτερης μετακίνησης πληθυσμών στην ιστορία, αποτελεί μια χρονιά ορόσημο για την ιστορία του Νεότερου Ελληνισμού. Σηματοδοτεί, την κορύφωση του αριστοτεχνικά οργανωμένου σχεδίου για την εξόντωση των Ελληνικών πληθυσμών από τη Μικρασιατική Γη, τη γη των πατέρων μας, τη γη όπου χιλιετίες ήκμασε ο Ελληνικός Πολιτισμός.

Τα μαρτυρικά γεγονότα που σημάδεψαν την Έξοδο των Μικρασιατών Ελλήνων από την Ανατολή, είναι αυταπόδεικτα. Κανείς δεν δικαιούται να αμφισβητήσει τις αθλιότητες που διεπράχθησαν εις βάρος άμαχων πληθυσμών, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, τις σφαγές, τις δολοφονίες, τους βιασμούς, τον πλήρη εξευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Αυτά τα αίσχη, που κάποιοι άλλοι, Έλληνες στην καταγωγή, βάφτισαν απλά «συνωστισμό» στην προκυμαία της Σμύρνης και έτσι θέλουν να τα διδάξουν στα Ελληνόπουλα…

Δυστυχώς, στην Πατρίδα μας, σκουριασμένα μυαλά, με ξεθωριασμένη εθνική συνείδηση, αποφάσισαν να βιάσουν την ιστορική αλήθεια και τη δημοκρατία στο όνομα της υποκρισίας. Με την συμπλήρωση 90 χρόνων απο την Τραγωδία, δίνουμε μια ηχηρή απάντηση σε αυτούς που επιδιώκουν να ξαναγράψουν την ιστορία μας. Τους φωνάζουμε, πως ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ
Το δικό μας Χρέος, το Χρέος των απλών ανθρώπων, είναι να τιμούμε τους ΗΡΩΕΣ. Να δηλώνουμε συνεχώς και απερίφραστα ότι δεν λησμονούμε. Να αγωνιστούμε, με όλες μας τις δυνάμεις, για να μην ξαναδούμε σφαγές οπουδήποτε πάνω στη γη, να αγωνιστούμε, στη μνήμη όλων αυτών που δεν μπόρεσαν να φτάσουν ποτέ στην πατρίδα…

Και να ΜΗΝ ξεχνάμε πως …» η Ρωμανία κι’άν επέρασεν ανθεί και φέρει κι’άλλο».

Οι κτηνότουρκοι σφάζουν τους Έλληνες. ΣΜΥΡΝΗ 1922

Σμύρνη 1922: Τα Απίστευτα Εγκλήματα των Τούρκων

Η Μικρασιατική Καταστροφή (ΕΡΤ1)

Πρόκειται για το ντοκιμαντέρ «Η Μικρασιατική Καταστροφή» σε σκηνοθεσία Πόπης Αλκουλή και παραγωγή ΕΡΤ1 1982. Το ντοκιμαντέρ, μέχρι πριν από κάποια χρόνια τουλάχιστον, το προέβαλε κάθε χρόνο η ΕΡΤ στην επέτειο της Μικρασιατικής Καταστροφής. Με έκπληξη είδα πως απουσιάζει από το Διαδίκτυο, γι’ αυτό και είπα να το ανεβάσω.

Στην καταχώρηση αυτή: tainiothiki.gr/v2/filmogra… της ταινιοθήκης της Ελλάδος περιγράφει το ντοκιμαντέρ ως εξής:
«Η καταστροφή της Σμύρνης όπως αποτυπώθηκε στα επίκαιρα των Γιώργου Προκοπίου και Ζοζέφ Χεπ και τα οποία επιμελήθηκε και συνέρραψε για τη συγκεκριμένη ταινία ο Αχιλλέας Μαδράς.»
Εντούτοις, πλάνα από την καταστροφή δεν προβάλλονται στο βίντεο, μόνο φωτογραφίες, εκτός κι αν πρόκειται για ομώνυμο ντικιμαντέρ της ιδίας σκηνοθέτου.

6 σκέψεις σχετικά με το “ΣΜΥΡΝΗ 1922…. Οι κτηνότουρκοι σφάζουν τους Έλληνες…. Δολοφονίες, Βιασμοί, Πλήρης Εξευτελισμός…

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s