Το ΜΗΝΥΜΑ του Νίκου Αναστασιάδη για την ΕΙΣΒΟΛΗ του ΑΤΤΙΛΑ (20 Ιουλίου 1974)

Χρωστάμε πολλά σε πολλούς, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, αναφερόμενος στη σημερινή ημέρα της τουρκικής εισβολής κατά την επιμνημόσυνη δέηση στον Τύμβο Μακεδονίτισσας .

Αυτούσια η ανάρτηση του Πρόεδρου της Δημοκρατίας:

«Μετρώντας κάθε χρόνο τέτοια μέρα τα χρόνια της εισβολής, δεν κάνουμε τίποτε άλλο παρά να μετρούμε τον πόνο, την απογοήτευση, την απώλεια.
Την απώλεια της πατρίδας, των ανθρώπων, των μνημείων, αλλά όχι της μνήμης.

Γιατί η μνήμη είναι εκεί, ισχυρή και ακλόνητη να στηρίζει την πίστη στην επιστροφή. Να στηρίζει τον αγώνα για την δημιουργία μίας πατρίδας ελεύθερης, απαλλαγμένης από κατοχικά στρατεύματα που να ανήκει πραγματικά στους πολίτες της.

Χρωστάμε πολλά σε πολλούς.

Σε αυτούς που πολέμησαν και χάσαμε αλλά και σε αυτούς που πολέμησαν και είναι δίπλα μας φέροντας την αναπηρία και τις ουλές του πολέμου ως σημάδια πόνου και περηφάνιας. Αυτούς που και σήμερα βλέπω μπροστά μου στα αναπηρικά αμαξίδια να μας θυμίζουν πως όση δύναμη επέδειξαν στα πεδία των μαχών, άλλη τόση δύναμη απαιτεί η καθημερινή δύσκολη για αυτούς πράξη της ζωής.

Σε όλους αυτούς , οφείλουμε τον πιο μεγάλο φόρο τιμής, γιατί αποτελούν το πρότυπο μας και γι αυτούς οφείλουμε να σταθούμε όρθιοι. Ας είναι η δική μας υπόσχεση και το τάμα αν θέλετε, πως η θυσία τους, ο πόνος τους, δεν θα παν χαμένα, αλλά η δική τους μνήμη και αγώνας θα αποτελούν το φάρο που θα μας καθοδηγεί σε όλες μας τις πράξεις για το καλό της πατρίδας.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s