ΤΟ ΔΑΚΡΥ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ… (βίντεο)


…ΚΑΙ Η ΑΧΑΡΙΣΤΙΑ ΤΩΝ ΗΠΑ —-
Γράφει η Σουλτάνα Χειλαδάκη

Υπάρχουν στιγμές που ο ηγέτης της Ρωσίας, Βλαδιμίρ Πούτιν, έχει δείξει ότι διαθέτει ένα μεγάλο εύρος συναισθημάτων που προβάλλει μια εικόνα αρκετά διαφορετική από τον σκληρό ηγέτη μιας παγκόσμιας υπερδύναμης. Αυτή του την διάσταση εμείς εδώ στην Ελλάδα την γνωρίσαμε καλά τον Μαΐο του 2016 όταν έκανε την προσκινηματική του επίσκεψη στο Άγιο Όρος.

Σε μια από αυτές τις στιγμές λοιπόν, ο Ρώσος πρόεδρος θέλοντας να τιμήσει με το δικό του τρόπο τα θύματα τις 11 Σεπτεμβρίου του 2001 των Διδύμων Πύργων στη Νέα Υόρκη, προχώρησε σε μια συμβατική και συμβολική χειρονομία. Με δική του εντολή ο Ρώσος καλλιτέχνης Zurab Tsereteli, φιλοτέχνησε ένα μνημείο – στήλη που αναπαριστά ένα τεράστιο δάκρυ σύμβολο πένθος για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης. Παράλληλα φιλοτέχνησε και ένα μαρμάρινο πίνακα όπου αναγράφονταν ονομαστικά όλα τα ονόματα τον θυμάτων.

Αυτό το συμβολικό μεγάλο δώρο του Ρώσου προέδρου πως το υποδέχτηκαν οι Αμερικανοί;

Δυστυχώς η υποδοχή του ήταν μια περιφρόνηση και μια απαξίωση αυτής της χειρονομίας του Πούτιν. Αυτό ομολογήθηκε από κάποιους ειλικρινείς Αμερικανούς όπως η κυρία στο παρακάτω βίντεο που ομολογεί αυτή την περιφρόνηση αλλά και την μεγάλη αχαριστία που επέδειξαν σε αυτό το δώρο του Πούτιν.

Είναι χαρακτηριστικό που σχεδόν κανένα αμερικανικό ΜΜΕ δεν αναφέρθηκε εκτενώς σε αυτό το μνημείο ενώ ούτε υπήρξε μια ανάλογη προβολή του στο αμερικανικό κοινό.

Για να καταλάβουμε με ποιον τρόπο το απαξίωσαν αρκεί να σκεφτούμε ότι κάθε χρόνο 50 εκατομμύρια επισκέπτονται την Νέα Υόρκη χώρια από τα εκατομμύρια των μονίμων κατοίκων της. Και όμως ελάχιστοι το έχουνε επισκεφτεί η ακόμα χειρότερα γνωρίζουν για την ύπαρξη του.

Για τη γνώση του θέματος, το μνημείο αυτό έχει 30 μέτρα ύψος και 175 τόνους βάρος, βρίσκεται στο Μπαγιόν του Νιου Τζέρσεϊ και είναι το σύμβολο της μεγαλοψυχίας ενός μεγάλου ηγεμόνα που θέλησε να συλλυπηθεί τα θύματα των ισλαμιστών τρομοκρατών. Και οι ίδιοι που μένουν εκεί ούτε καν ξέρουν την σημασία του.

Αυτό είναι το δάκρυ του-προσφορά στους Αμερικανούς και αυτοί είναι οι Αμερικανοί που το περιφρόνησαν με χαρακτηριστικό τρόπο.

Και να σκεφτεί κανείς ότι αυτοί που δημιούργησαν και εξέθρεψαν την ισλαμική τρομοκρατία είναι οι ίδιοι οι Αμερικανοί.

ΣΟΥΛΤΑΝΑ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗ
nikosxeiladakis.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s