Μητσοτάκης «Βρήκα ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙ στον νόμο για να ΑΠΟΛΥΣΩ όσους προσληφθούν!» (βιντεο)

Subscribe ΕΔΩ

Οταν κάποιος θέλει κάτι τόσο πολύ, ψάχνει και βρίσκει τρόπο.

Ο Μητσοτάκης βρήκε το τρόπο να απολύσει όσους δημοσίους υπαλλήλους δεν συμπαθεί.

Ετσι σε συνέντευξη του θύμισε ότι οι Δημόσιοι Υπάλληλοι προσλαμβάνονται υπό διετή δοκιμή, κατά τα οριζόμενα στον Υπαλληλικό Κώδικα, και έπειτα μονοποιούνται. Το οποίο σημαίνει ότι, αν μετά το πέρας της διετίας κριθεί ακατάλληλος απολύεται! Ετσι η ΝΔ με το άρθρο 103 του Συντάγματος για τις συμβάσεις και το σχετικό άρθρο του Υπαλληλικού Κώδικα για τις δοκιμές, μπορεί να πετάξει στο δρόμο χιλιάδες οικογένειες χωρίς να ανοιγοκλείσει βλέφαρο.

«Προσέξτε εδώ τι συμβαίνει. Κανονικά, βάσει του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα, ο νεοπροσλαμβανόμενος δημόσιος υπάλληλος είναι δόκιμος για δύο χρόνια. Όταν ήμουν στο Υπουργείο, είχα δρομολογήσει τη διαδικασία αξιολόγησης των δόκιμων δημοσίων υπαλλήλων, μετά το πέρας αυτής της διετίας. Σήμερα, όλοι αυτόματα μονιμοποιούνται. Δεν υπάρχει καμία διαδικασία αξιολόγησης. Θεωρώ ότι πρέπει να επανέλθουμε σε αυτή τη λογική, ως ένα πρώτο βήμα. Αν υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι είναι εμφανώς ανεπαρκείς, όταν τους δίνεται η ευκαιρία να υπηρετήσουν το Δημόσιο, προφανώς δεν πρέπει να γίνονται μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι.

Πριν, λοιπόν, συζητήσουμε περίπλοκα ζητήματα συνταγματικής αναθεώρησης, ας κάνουμε πρώτα το προφανές: Να αξιολογούμε τους δημόσιους υπαλλήλους, μετά από τη διετία. Θεωρώ ότι η μεγάλη πλειοψηφία τελικά θα μπορεί να μονιμοποιηθεί, αλλά είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι μέσα από την επαγγελματική τους διαδρομή, αυτά τα πρώτα δύο χρόνια, θα αποδείξουν ότι δεν αξίζουν να γίνουν μόνιμοι δημόσιοι υπάλληλοι. Βλέπετε, λοιπόν, όταν υπάρχουν η διάθεση και το σχέδιο, πολλά πράγματα μπορεί να γίνουν στη δημόσια διοίκηση.»

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s