Ρωσίδα Ακαδημαϊκός: Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Πανελληνιστής


Του Vladislav Perunović, ανταποκριτή του Hellasforce από τα Σκόπια, ΠΓΔΜ

Σε αυτά τα αποσπάσματα της συνέντευξης για τον «Αλέξανδρο της Μακεδονία» η ακαδημαϊκός Nataliya Basovska, καθηγητής ιστορικών επιστημών στο RGGU (ρωσικό Κρατικό Πανεπιστήμιο Ανθρωπιστικών, Μόσχα), ο Πανελλήνιος ψυχολογικός χαρακτήρας του Μεγάλου Αλεξάνδρου έχει αναγνωριστεί. Οι στρατιωτικές εξελίξεις του αναγνωρίζονται ως πρακτική προέκταση της πολιτικής σκέψης του Αριστοτέλη.

Η καθηγήτρια Νατάλια Basovska(ya) είναι μια από τις πιο δημοφιλείς ιστορικούς της Ρωσίας, γνωστή για την τεράστια ευρυμάθεια και τη σύνθεση ιστορικών γεγονότων, κυρίως όσον αφορά βιογραφίες διάσημων ιστορικών προσώπων.

Η προπαγάνδα που προέρχεται από την ΠΓΔΜ παραμένει, δεκαετίες αφότου έχει ξεκινήσει, μόνο μια ιστορία για εσωτερική πολιτική χρήση, χωρίς αποδοχή ούτε στο σλαβικό κόσμο, ούτε αλλού. (Τα τελευταία χρόνια, ακόμη και η «δημοτικότητά» της στην ΠΓΔΜ βρίσκεται σε παρακμή.)

3 σκέψεις σχετικά με το “Ρωσίδα Ακαδημαϊκός: Ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Πανελληνιστής

  1. Μπραβο στην ναταλια βασοφσκαυα πολυ διαβασμενη . οχι σαν τους σκοπιανους αδιαβαστη και ανηστοριτη που θελουν να μπουν στον πολιτησμο τον ελληνον ουτε ορος μακεδονια πρεπει να τους δοθη

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s