(ΝΕΟ) ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ! GLAMOUR ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΤΕΙΧΗ!!

ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΤΕΙΧΗ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΣΕ… ΠΡΟΚΑΤ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ GLAMOUR

ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΤΕΙΧΗ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΣΕ… ΠΡΟΚΑΤ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ GLAMOUR

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Σαν μεγάλο σκάνδαλο ακόμα και από μερίδα του τουρκικού τύπου, χαρακτηρίζεται η πρωτοβουλία του ισλαμιστή δημάρχου της περιοχής του Fatih της Κωνσταντινούπολης, να μετατρέψει τα πλησίον ιστορικά βυζαντινά τείχη στήνοντας προκατασκευασμένες κακόγουστες κατασκευές σε… αίθουσα γαμήλιων τελετών.

ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΤΕΙΧΗ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΥΝ ΣΕ… ΠΡΟΚΑΤ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ GLAMOUR

Όπως αναφέρεται, ο δήμαρχος του Fatih της Κωνσταντινούπολης τα ιστορικά τείχη της Πόλης, που σημειωτέον έχουν ανακηρυχτεί από την OYNESCO σαν παγκόσμια πολιτιστική κληρονομία, με μια κακότεχνη προκάτ κατασκευή τα μετατρέπει σε αίθουσα εκδηλώσεων και γαμήλιων τελετών αδιαφορώντας για τις όποιες αντιδράσεις.

Το θέμα έφερε στην δημοσιότητα το κόμμα της τουρκικής αντιπολίτευσης με δημόσια αναφορά, ότι ο δήμαρχος καταστρέφει την ιστορικότητα των βυζαντινών τειχών της Κωνσταντινούπολης, ένα πράγματι θαυμαστό αρχιτεκτονικό δημιούργημα της εποχής της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Φυσικά και οι διαμαρτυρίες αυτές δεν σταμάτησαν τον ισλαμιστή δήμαρχο που χαρακτήρισε τα τείχη σαν… κοινά ντουβάρια! Μάλιστα!

Μετά από αυτό εμείς θα… τους «ανταμείψουμε» με μεγαλύτερη προστασία των ισλαμικών μνημείων στην Ελλάδα και… κυρίως πιο πολλά τζαμιά.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

Μια σκέψη σχετικά μέ το “(ΝΕΟ) ΜΕΓΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ! GLAMOUR ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΤΕΙΧΗ!!

  1. ΝΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΤΜΗΜΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΙ ΓΥΦΤΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΧΤΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΤΡΕΣ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΑ ! ΝΑΙ ΕΤΣΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΣΕ ΠΟΥ ΚΑΛΛΙΕΡΓΟΥΝ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΤΕΙΧΗ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ..

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s