Π Ρ Ο Δ Ο Σ Ι Α! Προκλητική Κάλυψη στους ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ!! Πλήρης Ασυλία!!!

Παρέχεται πλήρης ασυλία σε όσους διέπραξαν εγκλήματα κατά την τουρκική εισβολή του 1974

Ο ΕΧΘΡΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΝΤΟΣ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ…

Γνωματεύσεις πρώην Γενικών Εισαγγελέων της Δημοκρατίας με τις οποίες ουσιαστικά παρέχεται πλήρης ασυλία σε όσους διέπραξαν εγκλήματα κατά την τουρκική εισβολή του 1974, τέθηκαν ενώπιον του Δικαστηρίου, το οποίο για ακόμα μια φορά έκλεισε την πόρτα σε συγγενείς Ελληνοκύπριων αγνοουμένων. Υπενθυμίζεται ότι προηγήθηκαν δύο άλλες αγωγές οι οποίες απορρίφθηκαν κατ’ έφεση.

Η δε αιτιολογία που δίδεται για τη μη δίωξη εγκληματιών πολέμου ακόμα και όταν υπάρχουν ισχυρές μαρτυρίες, είναι ότι το δημόσιο συμφέρον δικαιολογεί κάτι τέτοιο.

Η υπόθεση που βρισκόταν ενώπιον του Δικαστηρίου αφορούσε αγωγή συγγενών δύο αγνοουμένων οι οποίοι κινήθηκαν νομικά εναντίον της Δημοκρατίας. Η αγωγή είχε δύο σκέλη. Το πρώτο αφορούσε την παράλειψη της Δημοκρατίας να κινήσει διαδικασίες ποινικής δίωξης Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι κατονομάζονται στην απόφαση. Το δεύτερο σκέλος αφορούσε παράβαση της υποχρέωσης για αποτελεσματική διερεύνηση της τύχης συγκεκριμένων Ελληνοκυπρίων οι οποίοι εξακολουθούν να είναι αγνοούμενοι.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “Π Ρ Ο Δ Ο Σ Ι Α! Προκλητική Κάλυψη στους ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ!! Πλήρης Ασυλία!!!

  1. Είναι πασιφανές ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι μπανανιά, αλλά το χειρότερο που διαπιστώνετε μέσα από την απόφαση του δικαστηρίου είναι ότι η Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσει να είναι μπανανιά. Δεν αντιλαμβάνομαι πως με την μη διώξει διασφαλίζετε το δημόσιο συμφέρον? Μήπως το δημόσιο συμφέρον είναι η καλύψει όλων αυτών που με τον ένα τρόπο η με τον άλλον διασφαλίζουν την ατιμωρησία τους για τα δικά τους εγκλήματα και παράλληλα νέμονται την εξουσία. Αφού οι πολιτικοί ηγέτες της μπανανιάς πιστεύουν ότι η ατιμωρησία των εγκληματιών συνιστά δημόσιο συμφέρον, γιατί δεν βγαίνουν ανοικτά την ώρα που επιζητούν τη ψήφο του λάου και να διακηρύξουν ότι οι εγκληματίες πολέμου απαλλάσσονται των εγκλημάτων τους. Δεν αντιλαμβάνομαι τι οι ηγέτες της μπανανιάς πράττουν, όταν πηγαίνουν στα μνημόσυνα των πεσόντων? Λένε ότι τιμούν του πεσόντες και τους αγνοούμενους. Μα αυτό πράττουν? Πως τιμάς κάποιον όταν η μπανανιά με τα υποπροϊόντα στην εξουσία στερρής το δικαίωμα του πεσόντα η και του αγνοουμένου να διακριβωθεί η τύχη του.
    Καλά, όλοι αυτοί οι δήθεν ηγέτες της μπανανιάς δεν αντιλαμβάνονται ότι η Κύπρος είναι υπό κατοχή. Δεν αντιλαμβάνονται ότι ο Τούρκος δεν εργάζεται με νόμιμη λογική, και ότι υπάρχει η περίπτωση να καταλάβει όλη την Κύπρο. Σε μια τέτοια περίπτωση δεν αντιλαμβάνονται ότι ουδείς θα αγωνιστεί η θα θυσιαστεί για την μπανανιά.

    Πέραν τούτου η απόφαση του Κυπριακού Δικαστηρίου καταδεικνύει ότι η δικαστική εξουσία στην Κύπρο δεν είναι τόσο ανεξάρτητη εξουσία ως διατείνεται από τους θεσμούς, αλλά άλληλα εμπλεκόμενη προς εξυπηρετήσει άλλων συμφερόντων. Όχι φυσικά για το δημόσιο συμφέρον.

    Είναι πασιφανές ότι η Κυπριακή μπανανιά δεν έχει μέλλον. Ηγέτες που δεν σέβονται τους νεκρούς και του αγνοούμενους δεν έχουν δικαίωμα να επικαλούνται το δημόσιο συμφέρον. Με την ατιμωρησία των εγκληματιών σίγουρα δεν τιμάς αυτούς που χάθηκαν αλλά ούτε διαπαιδαγωγείς αυτούς που έμειναν. Δεν κτίζεις μέλλον αλλά καταστρέφεις όποια προοπτική για κάτι καλύτερο.

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s