Ο Λοβέρδος, οι ολιγάρχες και οι άλλοι υψηλοί προστάτες του παράνομου τζόγου

loverdoskaraiskakiΠοιοι υπερασπίζονται τα σκοτεινά συμφέροντα του παράνομου τζόγου – Ποιοι δεν θέλουν να πάρει το ελληνικό δημόσιο δεκάρα τσακιστή

Δεν υπάρχουν σκοτεινά και ισχυρά συμφέροντα που να μην υπερασπίζεται ο Ανδρέας Λοβέρδος. Προχθές ήταν τα ιδιωτικά συμφέροντα στην Υγεία, χθες τα συμφέροντα των καναλαρχών της διαπλοκής και σήμερα τα συμφέροντα των ολιγαρχών του παράνομου τζόγου. Ο Ανδρέας Λοβέρδος δείχνει να έχει συνειδητοποιήσει ότι πολιτικό μέλλον δεν έχει και δίνει τα τελευταία του διαπιστευτήρια σε κάθε λογής συμφέροντα που παρασιτούν σε βάρος του ελληνικού λαού και αντιμάχονται το δημόσιο συμφέρον. Για κάποιον άλλο πολιτικό, όχι ακόμη για τον ίδιο, πριν από λίγα χρόνια υποστήριζαν ότι είχε λάβει το… εφάπαξ της αποστρατείας από την πολιτική. Θα το πουν και για άλλους και για αυτό οι πολιτικοί οφείλουν να είναι προσεκτικοί. Ο Ανδρέας Λοβέρδος, αν και στη Δύση της καριέρας του, είναι ακόμη ενεργός, αλλά δεν δείχνει να τον ενδιαφέρουν οι πολιτικές εξελίξεις στην ουσία τους, παρά μόνο τα δομημένα και ριζωμένα συμφέροντα που έχουν καταστρέψει αυτόν τον τόπο τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες. Τον απασχολεί να μην περιοριστεί η ισχύς τους.

Το προηγούμενο χρονικό διάστημα ο Ανδρέας Λοβέρδος μίλησε σαν να επρόκειτο για εκπρόσωπο των καναλαρχών. Ήταν τέτοιο δε το πάθος του για την υποστήριξη των αεροπειρατών των media, που εύλογα και ο τελευταίος αδαής θα μπορούσε να θέσει το ερώτημα «Ποια είναι η σχέση του Ανδρέα Λοβέρδου με τους καναλάρχες»; Δεν δείχνει να τον ενδιαφέρει η φήμη του κι έτσι δεν σταματά πουθενά.

Στην παρούσα συγκυρία, που η ελληνική κυβέρνηση επιχειρεί να βάλει με αποφασιστικότητα ΤΕΛΟΣ στον παράνομο τζόγο, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός, πιστός στον ρόλο του και άμεσα διαθέσιμος, βγαίνει ξανά μπροστά για να υπερασπιστεί τα σκοτεινά συμφέροντα των ολιγαρχών του παράνομου τζόγου, τα συμφέροντα των φοροφυγάδων και των γκρίζων Offshore.

Στην εποχή, που ο κάθε ένας έχει πρόσβαση, μέσω του διαδικτύου στον παράνομο τζόγο, στην συγκυρία που άλλη μία λίστα, άλλη μία μαύρη λίστα με παράνομες στοιχηματικές εταιρείες (πάνω από 70 στον αριθμό) δόθηκε στη δημοσιότητα, ο Ανδρέας Λοβέρδος εξαπολύει σφοδρή επίθεση στην επένδυση του OΠΑΠ για τα VLTs με το επιχείρημα της προστασίας των ελληνικών οικογενειών. Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που χωρίς ίχνος ανθρωπιάς, με μία κίνηση που παρέπεμπε σε επικίνδυνες ρατσιστικές θεωρίες έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα, τις φωτογραφίες και τα στοιχεία των οροθετικών γυναικών. Χωρίς ίχνος ντροπής, χωρίς κανέναν ενδοιασμό.

Να είναι τυχαίο άραγε πως ο Ανδρέας Λοβέρδος επιτίθεται σήμερα σε μία επένδυση που αναμένεται να φέρει ζεστό χρήμα στα δημόσια ταμεία, σε μία εποχή που η κυβέρνηση επιδιώκει να αυξήσει τα δημόσια και φορολογικά έσοδα; Να είναι τυχαίο άραγε το γεγονός ότι ο Ανδρέας Λοβέρδος ταυτίζεται πλήρως με σκοτεινά πρόσωπα, που έχουν κάθε συμφέρον από τον παράνομο τζόγο; Οι παράνομες στοιχηματικές εταιρείες, εταιρείες που δεν ελέγχονται από πουθενά και που δεν αποδίδουν ούτε ένα ευρώ στο ελληνικό κράτος, στο ελληνικό δημόσιο, δεν απειλούν την ελληνική οικογένεια; Και βέβαια την απειλούν, αλλά αυτό δεν φαίνεται να ενδιαφέρει τον Ανδρέα Λοβέρδο, ούτε όσους ξεπληρώνουν γραμμάτια στη λερναία ύδρα των συμφερόντων. Αντίθετα δείχνει να τον απασχολεί η προάσπιση των συμφερόντων των ολιγαρχών του παράνομου τζόγου. Δεν έχει περπατήσει στις γειτονιές της Αθήνας, στις γειτονιές άλλων πόλεων για να καταλάβει ότι λειτουργούν σε όλη την επικράτεια περισσότερες από 120.000 παράνομες παιγνιομηχανές; Δεν γνωρίζει ότι δίπλα σε κάθε ελληνικό σπίτι λειτουργεί και ένα μικρό παράνομο καζίνο; Δεν γνωρίζει ότι κάθε χρόνο, σύμφωνα με έρευνες, 6 δισ. ευρώ διοχετεύονται στον παράνομο τζόγο; Προφανώς και τα γνωρίζει όλα αυτά, αλλά ο Ανδρέας Λοβέρδος κάνει την πάπια. Το γιατί; Ας το απαντήσει ο ίδιος για να μην κάνουμε υποθέσεις που δεν τον τιμούν, ούτε τον ίδιο, ούτε οποιονδήποτε πολιτικό φέρεται με αυτόν τον… αντιπολιτικό τρόπο. Ενοχλείται, ωστόσο, ο Ανδρέας Λοβέρδος από τις 35.000 νόμιμες παιγνιομηχανές, οι οποίες θα λειτουργούν κάτω από τον αυστηρό έλεγχο της Επιτροπής Ελέγχου και Εποπτείας Παιγνίων, η οποία έθεσε πρωτοφανείς για τα ευρωπαϊκά δεδομένα προϋποθέσεις για την αποτροπή του εθισμού και την προστασία της κοινωνίας από τον τζόγο.

Βασιλικότερος του βασιλέως αδιαφορεί για το δημόσιο συμφέρον και για την πάταξη των παρανομιών και γίνεται το κοινοβουλευτικό φίλτρο των παρανομιών. Ομοίως δεν τον ενδιέφερε να εισέλθουν στα ελληνικά ταμεία τα χρήματα των καναλαρχών της διαπλοκής που προορίζονταν για την ανακούφιση του λαού. Αδιαφορούσε για το γεγονός ότι οι καναλάρχες της διαπλοκής δεν είχαν δώσει δεκάρα τσακιστή για τις τηλεοπτικές άδειες, για την περιουσία του ελληνικού λαού που οικειοποιήθηκαν πραξικοπηματικά, παρά τον έμελλε να μην πληγούν τα συμφέροντα της παρασιτικής μιντιακής ελίτ.

Δεν είναι, όμως, μόνο ο Ανδρέας Λοβέρδος. Είναι και άλλα πολιτικά πρόσωπα, που με τον έναν ή τον άλλο τρόπο συνδέονται με όσους έχουν συμφέρον από το να πληγεί η επένδυση του ΟΠΑΠ, άρα από το να κερδίσουν οι μεγιστάνες του παράνομου τζόγου. Ταυτίζεται και με συγκεκριμένα μιντιακά συγκροτήματα, που έχουν αναλάβει εργολαβικά τις επιθέσεις σε βάρος της επένδυσης, άρα τις επιθέσεις σε βάρος του κέρδους που θα έχει το ελληνικό δημόσιο. Και πρόκειται για τα ίδια συμφέροντα που συνδέονται με την αντιπολίτευση και επιτίθενται με λύσσα στην κυβέρνηση.

Να θέσουμε, όμως, κι ένα ερώτημα: Αν το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ΟΠΑΠ δεν ήταν το σημερινό, αλλά ο ΟΠΑΠ είχε περάσει σε άλλα χέρια, στα χέρια εκείνων με τους οποίους ο Ανδρέας Λοβέρδος έχει παραδοσιακά εξαιρετικές και στενές σχέσεις, θα έκανε σήμερα το ίδιο;

Θα επανέλθουμε…

periodista.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s