Ο Νοέμβριος μπήκε με ΡΩΣΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ μπροστά στο ανδριάντα του ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ στην Αθήνα!

%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf-1

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ και καλά κουράγια Ελληνίδες –Έλληνες .

Για δουλείες στο κέντρο των Αθηνών και τα βήματα μου με οδήγησαν να προσκυνήσω την Κυρά των Αθηνών, την ΑΓΙΑ ΦΙΛΟΘΕΗ που το σεπτό της σκήνωμα βρίσκεται στη Μητρόπολη των Αθηνών που το καταβασανισμένο σώμα της από τους τότε τζιχαντιστές της εποχής της Τούρκους αναπέμπει χαριτόβρυτες δωρεές.
Όταν βγήκα μετά στην πλατεία της Μητρόπολης ένα σμάρι Ρώσων αξιωματικών του πολεμικού ναυτικού με προσπέρασε με γρήγορο στρατιωτικό βηματισμό.

Ο επικεφαλής διοικητής τους έδειχνε με το χέρι του στο βάθος της πλατείας τον ανδριάντα του τελευταίου αυτοκράτορα των Ρωμιών Κωνσταντίνο τον Παλαιολόγο που το τέλος του ενσαρκώνει την αρχή του θρύλου για τον Μαρμαρωμένο Βασιλιά με όσες φυσικά εκδοχές κυκλοφορούν σήμερα.
Η ομάδα των Ρώσων ήταν χαρούμενοι και έλαμπαν τα ξανθά πρόσωπα τους.
Έκλεψα λίγο χρόνο και τους ακολούθησα μέχρι τον ανδριάντα.
Όταν πλησίασαν έμπροσθεν σε αυτόν σεβαστικά απέτισαν την δέουσα τιμή.
Δεν μπορούσα να μην τους ρωτήσω για τα συναισθήματα τους εκείνη την στιγμή.
Με σπαστά Αγγλικά προσπάθησα να συνεννοηθώ με τον ανώτερο διοικητή τους, οποίος είχε την ευγενή διάθεση να μου απαντήσει.
-Σας παρακαλώ μπορείτε κ. διοικητά να μου πείτε τι σημαίνει για εσάς ο αυτοκράτορας Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, τον ρώτησα.
Και αυτός μου απήντησε αφοπλιστικά
-είναι κομμάτι της Ιστορίας μας γιατί δίχως Βυζάντιο δεν θα υπήρχαμε εμείς και συνέχισε…
-και κάτι άλλο ,είναι θρύλος για τον ηρωισμό και την μαχητικότητα για την ΠΙΣΤΗ και την ΠΑΤΡΙΔΑ του απέναντι στον Τούρκο-πολιορκητή.
-να γιατί κύριε μου τον θεωρούμαι κομμάτι της ιστορίας μας.
Μου είχε σηκωθεί η τρίχα από τα λεγόμενα του Ρώσου Διοικητή.
Κόμπιασα αλλά κάτι μπόρεσα να ψελλίσω.

-κ. Διοικητά και εσείς να αποτελέσετε κομμάτι και συνέχεια αυτής της ιστορίας σύμφωνα με το ΑΓΙΟ ΣΧΕΔΙΟ του ΘΕΟΥ.
Δεν μου απήντησε, μόνο χαμογέλασε και μου έκανε μια ελαφριά υπόκλιση.

Ασυναίσθητα έκανα και εγώ μια βαθύτερη υπόκλιση και του ζήτησα να τον βγάλω μια φωτογραφία μπροστά στο τελευταίο αυτοκράτορα για να θυμόμαστε την απροσδόκητη συνάντηση μας αυτή που μπορεί να επαναληφθεί σε άλλο πιο σπουδαίο μέρος της Ρωμιοσύνης που δεν αντέχει άλλο τις προκλήσεις των Τούρκων.

Με πνευματική ευθύνη και συνείδηση
Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

4 σκέψεις σχετικά με το “Ο Νοέμβριος μπήκε με ΡΩΣΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ μπροστά στο ανδριάντα του ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ στην Αθήνα!

 1. Μαρμαρωμένος βασιλιάς ο ανδριάντας του αυτοκράτορος Κωνσταντίνου Παλαιολόγου; Σε άλλο άρθρο αναφέρεστε στον Άγιο Ιωάννη τον Ελεήμονα, αυτοκράτορα της Νίκαιας.

  Τα άρματα του τελευταίου αυτοκράτορα βρέθηκαν καθώς έπεσε μαχόμενος ενώ ο Άγιος Ιωάννης Βατάτζης ο Ελεήμων κοιμήθηκε 60+ χρονών και αν επαληθεύσει κάποια προφητεία ΄περί 30ετούς βασιλείας θα μιλ΄με για ηγέτη 80-90 χρονών. Ο Ιωάννης μάλιστα κατονομάζεται (το όνομα δηλαδή) και και θεωρείται επικρατέστερο «φαβορί» και όχι ο Κωνσταντίνος.

  Όμως με όλο το σεβασμό, η θεώρηση του «θεόσταλτου ηγέτη» αγνοεί προκλητικά τις Γραφές.

  Αρχή σοφίας φόβος Κυρίου – και οι αρχαίοι έλεγαν «η των ονομάτων επίσκεψης».

  Ποιος είναι ο Ιωάννης; Το «Ιωάννης» είναι σύνθετη λέξη (יוחנן ) που σημαίνει στην ορίτζιναλ γλώσσα:
  «Η Χάρις του Θεού».

  Ιησούς Χριστός είπε: Η Βασιλεία του Θεού εντός υμών εστί
  Τί σημαίνει ΧΑΡΙΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ και τί αποκομίζει όποιος την έχει: Αρχοντιά, Ειρήνη, ένα πραγματικό βασίλειο του Θεού στην καρδιά μας, ΘΑΡΡΟΣ απέναντι στο ρεύμα του υλισμού και ΝΗΨΙΣ!

  Εδώ και ΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΙΕΣ, επιβιώνουμε και ΔΕΝ ΑΝΘΙΖΟΥΜΕ ως ορθοδοξία. Δεν ανθίζουμε ως λαός. Έχουμε καταστεί πνευματικά ΝΗΠΙΑ.

  ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ, ως λαός, είμαστε ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ και κατ’όνομα χριστιανοί. ΘΟΛΟΙ.
  Η Αποστασία, κρυώνει την καρδιά από την χάρη του ΄Θεού, την ΜΑΡΜΑΡΩΝΕΙ και γινόμαστε αφώτιστοι.

  Πιστεύω ότι
  «ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΣ ΒΑΣΙΛΙΑΣ» = η συλλογική πνευματική κατάσταση των κατ’όνομα χριστιανών. Είναι ΒΑΣΙΛΙΑΔΕΣ (βαπτισμένοι και χρισμένοι μιμητές Χριστού) αλλά ΔΕΝ ακολουθούν χριστιανική ζωή ούτε ερευνούν τις γραφές (ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΔΗΛΑΔΗ ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΙ και ΔΕΝ ΔΙΟΙΚΟΥΝ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟ).

  Πιστεύω ότι Μαρμαρωμένος Βασιλιάς είμαστε ΟΛΟΙ ΜΑΣ και όχι ΕΝΑΣ!

  «ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΜΑΡΜΑΡΩΜΕΝΟΥ ΒΑΣΙΛΙΑ» = Η Μετάνοια των βαπτισμένων χριστιανών (πες η μετάνοια της Ελλάδας συνολικά) που ταυτίζεται με την έλευση της ΧΑΡΙΤΟΣ του Κυρίου στη ζωή των

  Βασιλιάς Ιωάννης = Κυριολεκτικά σημαίνει η εσχατολογική νεο-πρωτοχριστιανικού αγωνιστικού πνεύματος ΑΝΑΣΤΗΜΕΝΗ ΠΛΗΡΗ ΔΥΝΑΜΗ Εκκλησία. Το ΚΕΡΑΣ. Η απόρριψη της αποστασίας και η ΒΑΣΙΛΕΙΑ στη ζωή όλων μας της ‘ΧΑΡΙΤΟΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ’ (=ΙΩΑΝΝΗΣ). Κάθε μετάνοια ενός από εμάς είναι ένας μικρός Ιωάννης. Η συλλογική μετάνοια θα είναι ο Βασιλιάς Ιωάννης.

  Αυτό υποστηρίζεται από τις Γραφές:
  Μαρμαρωμένος Βασιλιάς = Η μοντέρνα Νινευί
  Βασιλιάς Ιωάννης = Η μετανοημένη Νινευί

  Το αν θα εξελέξει κάποιον ο Κύριος, ακόμα και αν είναι ο Ιωάννης Δούκας ο Άγιος η οποιοσδήποτε άλλος, αυτό είναι ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ και όχι προϋποθεση του «μαρμαρωμένου βασιλιά’. Δεν νοείται πνευματικά ώφελος χωρίς μετάνοια, είναι μία παράνοια να είμαστε αδρανείς πνευματικά και να μοιρολατρούμε.

  ΕΠΙΠΛΕΟΝ Μία ανάσταση ενός εθνικού (Ρωμιού) βασιλιά δίνει δικαίωμα σε άλλους λαούς να αιτηθούν το ίδιο την ημέρα της τελικής κρίσης. Γιατί όχι ένας Κινέζος, ένας Αφρικανός ή ένας Ινδιάνος;

  Μία ανάσταση όμως ενός πνευματικά νεκρού λαού, που το ζητά από ΜΟΝΟΣ του προς ΔΟΞΑ ΘΕΟΥ και όχι προς δόξα του παρελθόντος του (Εγωισμός), έχει συμβεί και αποτελεί ζητούμενο και μεγάλο γεγονός! Το δικαιούμαστε να το αιτούμαστε από τον Κύριο. Όπως επέτρεψε στους Ισραηλίτες να επιστρέψουν στην κτιστή Ιερουσαλήμ τώρα στα έσχατα, ΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ να επιτρέψει το τέλος και της δικής μας συλλογικής παράδοσης «εις τα έθνη» και τον άκρατο υλισμό, και να μας επιτρέψει να ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ στην Αγία Ιερουσαλήμ. Αν θέλει να μας δώσει τα μέρη που πεθάνανε οι παππούδες μας, ας είναι η δική Του βούληση. Εμάς να αναστήσει και ας ίνει το θέλημά Του!

  Ούτε Ρώσοι ούτε τίποτα, και αυτοί σκοτάδι έχουν! ΜΟΝΟ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΔΙΝΕΙ.

  Χαίρετε πάντοτε και αγαπάτε τη ζωή και το λόγο που υπάρχουμε, σηκωθείτε όλοι από τα κρεβάτια γιατί έρχεται ο Κύριος για να φωτίσει στο πιο βαθύ σκοτάδι
  Α.Σ.

  Μου αρέσει!

  1. οι Ρώσοι πνευματικά κ. Αθανάσια είναι στα ίδια με εμάς, (ως λαοί και όχι ως μονάδες)!

   Δεν διακρίνουν ως συλλογικότητα δηλαδή, τον κοσμικό από τον πνευματικό «Ισραήλ»! Την ήρα από το σιτάρι!

   ΞΕΧΑΣΤΕ τους Ρώσους, μας το λένε ξεκάθαρα οι προφητείες των Αγίων ότι δεν καίγονται να μας δώσουν καμία πόλη!

   Όπως μας λέει ξεκάθαρα ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός ότι το ΝΑΤΟ-Ευρωστρατός θα κάνει εγκλήματα πολέμου στην Ελλάδα. Αυτο προϋποθέτει ότι οι λαοί αυτού του πολυεθνικού στρατού θα έχουν ΧΑΜΗΛΗ γνώμη για τον νεοΈλληνα, πράγμα που έχει αρχίσει να συμβαίνει στην εποχή των μνημονίων με τον νεοέλληνα τεμπέλη, που τρώει από τον ευρωπαίο φορολογούμενο κτλ κτλ. Έχετε το νου σας και ας μετανοήσουμε, Θεός να φυλάει!

   Ότι εμείς θα διστάσουμε (ελπίζω να είναι δείγμα ότι θα βρισκόμαστε σε μετάνοια και από φόβο μη χάσουμε τη χάρη Του και ξαναπιστέψουμε σε εγκόσμια μεγαλεία θα αρνούμαστε ΟΠΩΣ ένας αρχάριος χριστιανός αρνείται τη φιλοφρόνηση από φόβο μην πέσει σε καύχηση!)

   Ο Θεός ίσως τους βάζει στο σχέδιό Του γιατί οι Ρώσοι πολλές φορές εγκατέλλειψαν τα αδέρφια τους στην ιστορία και τώρα θα τους αναγκάσει να τα υποστηρίξουν, ΠΑΛΙ χωρίς να το θέλουν (αφού ΄μιλάνε για 3η Ρώμη και όχι νέα Ιερουσαλήμ!!!), όπως είχε βάλει τον ΠΙλάτο και του το είπε! Όπως πάλι σκέφτηκαν κοσμικά τώρα στα μνημόνια και όχι πνευματικά.

   Οι Ρώσοι είναι σαν τον Πόντιο Πιλάτο απέναντι στους Έλληνες. Γνωρίσαν από εμάς όπως και εμείς γνωρίσαμε από τον Ισραηλ το Χριστό, όπως ο Πιλάτος γνώρισε το ΧΡιστό, αλλά και πάλι σταυρωθήκαμε γιατί δεν πήρανε την απόφαση να μας λυτρώσουν -ούτε καν επί ΜΕΤΕΡΝΙΧ όπου ήταν σαν δικαστήριο- αλλά αντίθετα μας πολέμησαν υποστηρίζοντας τους Τούρκους (όπως το 1922 και το 1974, όπως και σήμερα που τους ρίχνουν αεροπλανα, τους σκοτώνουν κομμάντος και τα βρισκουν!) Όμως η κατάρριψη του ΄ρώσικου αεροπλάνου είναι σημείο ότι θα οδηγηθούν χωρίς να το θέλουν (το βλέπουμε ότι ΔΕ θέλουν!) σε σύγκρουση μεταξύ τους. Όσο απέφυγαν οι Ρώσοι τους Τούρκους τα τελευταία 500 χρόνια, τόσο δεν μπορούν να τους αποφύγουν πλέον στα έσχατα! Τα γεωπολιτκά είναι σημάδια!

   Ας αλλάξουμε μυαλά!

   Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s