ΑΠΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ, ΙΣΤΑΝΜΠΟΥΛ, ΜΕΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ (βίντεο)

heiladakis
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Ο ρωμαίικος θρύλος ότι θα σηκωθεί ο μαρμαρωμένος και «πάλι με χρόνια και καιρούς πάλι δικά μας θά’ναι», ζωντανεύει με ένα ρωσικό θρύλο που αναζωπυρώθηκε τα τελευταία χρόνια για την Ιστανμπούλ που ξαναγίνεται Κωνστιαντίνιε, δηλαδή ξανά Κωνσταντινούπολη.

Μπορεί όλα αυτά να ακούγονται για πολλούς φαιδρά και ίσως ανόητα, αλλά το γεγονός και μόνο ότι είναι αντικείμενο μελέτης πολλών γεωστρατηγικών ινστιτούτων για τις προσεχείς εξελίξεις, σίγουρα λέει κάτι το σοβαρό.

Το μεγάλο άγχος που διακατέχει το τουρκικό κατεστημένο εδώ και λίγες δεκαετίες με το φάσμα της διάσπασης και τελικής διάλυσης της Τουρκίας, είναι άλλο ένα σοβαρό στοιχείο, ένα γεγονός αδιαμφισβήτητο.

Το οικοδόμημα του γίγαντα τρίζει από πολλές πλευρές και το κυνήγι των μαγισσών στο εσωτερικό αυτής της χώρας, είναι μια άλλη σοβαρή ένδειξη για την πραγματικότητα που προσπαθούν μάταια να την κρύψουν.

Όμως το ότι οι σύγχρονοι Ρωμιοί δεν είναι Ρωμιοί αλλά Νεοέλληνες που τρέμουν μην τους χαρακτηρίσει κάποιος… φασίστα ή ρατσιστή, είναι η τραγική πλευρά όλης αυτής της ιστορίας.

Αλλά όπως είπε ο άγιος Παππούλης, «σίγουρα δεν μας αξίζει αλλά αυτοί έκαναν τόσα πολλά εγκλήματα σε βάρος μας που η θεια οικονομία θα τους την πάρει και θα μας την δώσει».

Η αρχή από τον βορρά έγινε από την Κριμαία και έπεται συνέχεια.

Το εντυπωσιακό αυτό βίντεο είναι ρωσικό και γυρίστηκε από τον πατέρα Τύχων πνευματικό του Ρώσου προέδρου Βλαδιμήρ Πούτιν.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
nikosxeiladakis.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s