ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ: Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΟΥ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Nikos_Causidis_Interview (1)

Του Vladislav Perunović, ανταποκριτή του Hellasforce από τα Σκόπια, ΠΓΔΜ

Ο Καθηγητής στην ΠΓΔΜ Νίκος Τσαουσίδης κατά της ψευδο – ιστορίας!

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του (27 Μαΐου 2016, η οποία δημοσιεύθηκε αργότερα στα social media), ο διαπρεπής καθηγητής του πανεπιστημίου UKIM στα Σκόπια, Νίκος Τσαουσίδης, ελληνικής καταγωγής, καταγγέλλει την τάση από των βαλκανικών ιστοριογραφικών σχολείων να χρησιμοποιούν τη σημερινή πολιτική και εθνολογική πραγματικότητα ως κλειδί για την επίλυση των ιστορικών ερωτημάτων του παρελθόντος.

Η συνέντευξη φιλοξενήθηκε στο αλβανικό τηλεοπτικό κανάλι Shenja, που έχει ως βάση την ΠΓΔΜ, που άνοιξε μόλις πρόσφατα. Ο Τσαουσίδης, καθηγητής αρχαιολογίας που έχει δημοσιεύσει πάνω από 100 επιστημονικές εργασίες με διεθνή ακαδημαϊκή φήμη, απορρίπτει τις ψευδο-επιστημονικές θεωρίες της προέλευσης των λεγόμενων «Μακεδόνων» των Σκοπίων από αρχαίους Μακεδόνες (τον ελληνικό λαό στη βόρεια περιφέρεια του ελληνισμού). Επέκρινε επίσης την πολιτική που βασίζεται στην ψευδο-ιστορία των Βαλκανίων εθνικιστών, που δεν έχει σχέση με την επιστημονική μέθοδο για τη μελέτη του αρχαίου παρελθόντος.

Ο Τσαουσίδης αποτελεί δημόσιο πρόσωπο στην ΠΓΔΜ και εκφράζει την αντίθεσή του με τις προσπάθειες για τη σύνδεση της Μακεδονικής κλασικής αρχαιότητας με τη σύγχρονη λεγόμενη «Makedonci» (όπως αποκαλείται στην ΠΓΔΜ), η οποία πήρε αυτή την εθνική ονομασία λίγο μετά το 1943 στην κομμουνιστική Γιουγκοσλαβία (που υπήρχε πριν αναγνωριστεί ως σερβοβουλαρικός λαός).

Δείτε το βίντεο

Μια σκέψη σχετικά μέ το “ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ: Ο ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΟΥ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΖΕΙ ΤΗΝ ΨΕΥΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ! (ΒΙΝΤΕΟ)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s