Ασελγούν πάνω στη μνήμη των νεκρών του μαύρου Ιούλη

cyprus_1974
Κάθομαι και συλλογίζομαι πως οι μαύρες επέτειοι του Ιούλη του 1974 θα έπρεπε να ήσαν για όλους μας μέρες πένθους, θλίψης και περισυλλογής.

Θα έπρεπε όπως θα έλεγε και ο ποιητής, να ζητούσαμε από τον Θεό να μας βοηθήσει να θυμόμαστε πώς έγινε κείνο το φονικό, την αρπαγή, τον δόλο, την ιδιοτέλεια και πάνω από όλα το στέγνωμα της αγάπης. Θα έπρεπε να ήσαν για όλους μας μέρες σιωπής, μετάνοιας και συγχώρεσης. Μετάνοιας γιατί με τους φανατισμούς, τις διχόνοιες, την παραφροσύνη και την απερισκεψία μας επιτρέψαμε σε αυτούς που επιβουλεύοντο την πατρίδα μας να εισβάλουν σε αυτή και να τη διαμελίσουν.

Μέρες συγχώρεσης από τις μελλοντικές γενιές γιατί 42 τώρα χρόνια δεν καταφέραμε να την ελευθερώσουμε και να την επανενώσουμε. Αντί αυτού, εκείνο που παρακολουθούμε και φέτος όπως κάθε χρόνο, είναι τους πολιτικούς μας ηγέτες αντί να σιωπούν και να συλλογίζονται, να διοργανώνουν εκδηλώσεις και συναυλίες για να προπαγανδίσουν τον ανέξοδο πατριωτισμό τους και ασελγόντας πάνω στη μνήμη των νεκρών του μαύρου Ιούλη του 1974 να συντηρούν και να αναμοχλεύουν τα πάθη, τους φανατισμούς και τη διχόνοια που μας οδήγησαν στην καταστροφή.

Σαράντα δύο τώρα χρόνια οι πολιτικοί μας ηγέτες δεν κατάφεραν να ξεριζώσουν από μέσα τους τον ατομικισμό και τις διαφορές τους και να θεμελιώσουν μεταξύ τους το τείχος της εθνικής ενότητας που είναι το μόνο που μπορεί να μας προστατεύσει από όσους επιβουλεύονται την επιβίωσή μας στη γη των προγόνων μας και να μας δημιουργήσει την ελπίδα επανένωσης της πατρίδας μας.

Και μεις ανήμποροι να αντιδράσουμε, βλέπουμε τη δημοκρατία μας να αυτοκαταστρέφεται διότι όπως το έθεσε ο Ισοκράτης, η δημοκρατία μας κατεχράσθη το δικαίωμα της ελευθερίας και της ισότητας, διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία.

Είναι όμως καιρός να αντιδράσουμε και με την αποχή μας από τις κομματικές εκδηλώσεις αυτών των ημερών που παρουσιάζονται τάχα ως αντικατοχικές εκδηλώσεις να δείξουμε σε όλους τους πολιτικούς ότι εκείνο που χρειάζεται η πατρίδα μας αυτές τις μέρες είναι η σιωπή, η περισυλλογή και η υπευθυνότητα, τα έργα και όχι τα λόγια.

Μιχάλης Αθηαινίδης, οικονομολόγος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s