Εκδήλωση στο Ευρωκοινοβούλιο για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

1383143-708

Μεγάλη ενημερωτική εκδήλωση, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, θα διοργανωθεί προς τα τέλη του χρόνου στο Ευρωκοινοβούλιο.

Αυτό έκανε γνωστό μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM», ο επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών της ΝΔ, Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο οποίος μαζί με τον συνάδελφό του Θόδωρο Ζαγοράκη, κατέθεσαν σχετική ερώτηση, με αφορμή τη συμπλήρωση 200 χρόνων από τη αρπαγή των μαρμάρων και τη μεταφορά τους στη Βρετανία από τον Έλγιν.

Όπως ανέφερε ο κ. Κεφαλογιάννης, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του τρέχοντος έτους, ή στις αρχές του 2017, σε συνεννόηση με το μουσείο της Ακρόπολης και το υπουργείο Πολιτισμού και με τη συνεργασία όλων των Ελλήνων ευρωβουλευτών.

«Θα πρέπει να είναι μια διαδικασία η οποία θα εντυπωσιάσει και θα δώσει στα μέλη του Ευρωκοινοβουλίου όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται ακριβώς, για να προσυπογράψουν την κίνηση που κάνουμε», είπε, ενώ αναφερόμενος στη συμπλήρωση 200 χρόνων από την αρπαγή των μαρμάρων του Παρθενώνα, τη χαρακτήρισε «θλιβερή επέτειο που μας δίνει ταυτόχρονα και την ευκαιρία να δημοσιοποιήσουμε ένα θέμα για το οποίο η Ελλάδα έχει απόλυτο δίκιο».
«Εμείς είμαστε αποφασισμένοι να ανοίξουμε το θέμα στο Ευρωκοινοβούλιο. Υπάρχει καλό κλίμα», πρόσθεσε, ενώ στο ερώτημα αν το Brexit θα αλλάξει τη στάση της Βρετανίας στο ζήτημα της επιστροφής των μοναδικών αρχαιολογικών θησαυρών από το βρετανικό μουσείο στο μουσείο της Ακρόπολης, ο κ. Κεφαλογιάννης ανέφερε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και καταλήγοντας επισήμανε ότι το ζητούμενο είναι να κινητοποιηθεί η κοινή γνώμη και να ταχθούν υπέρ της Ελλάδας οι ευρωβουλευτές, συμπεριλαμβανομένων και των 70 Βρετανών συναδέλφων του.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s