ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ: ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ! ΠΗΛΙΝΟ ΣΚΕΥΟΣ του 4ου αιώνα μ.Χ με ελληνική επιγραφή βρέθηκε στο Λονδίνο!

Archaeologists from the University of Cambridge Archaeological Unit, uncovering Bronze Age wooden houses, preserved in silt, from a quarry near Peterborough

Ένα θραύσμα από κεραμικό σκεύος που ανακαλύφθηκε στο Λονδίνο, δίνει μια διαφορετική εικόνα των παλαιοχριστιανικών οικισμών στην Ευρώπη!

Το κομμάτι του σκεύους ανακαλύφθηκε αρχικά γύρω στο 1970 κοντά στο Brentford High Street του Λονδίνου, ωστόσο πριν λίγο καιρό οι αρχαιολόγοι κατάφεραν να διακρίνουν ότι πάνω σε αυτό ήταν χαραγμένα τα ελληνικά γράμματα Χ και Ρ, που φυσικά αποτελούν τα δύο πρώτα γράμματα του ονόματος Χριστός.

Το σημαντικό αυτό αρχαιολογικό εύρημα θα κοσμήσει την έκθεση του Μουσείου του Λονδίνου, ωστόσο όπως αναφέρουν οι αρχαιολόγοι στο σημείο που ανακαλύφθηκε είναι πολύ πιθανό να υπήρχε μία παλαιοχριστιανική κοινότητα, που εκτεινόταν κατά μήκος του ποταμού Τάμεση, στο Ρωμαϊκό Λονδίνο.

Ο Άνταμ Κορσίνι, υπεύθυνος της συλλογής αρχαιοτήτων στο Αρχαιολογικό μουσείο του Λονδίνου τόνισε πως τα Χριστιανικά σύμβολα από τη ρωμαϊκή περίοδο είναι σπάνια, ειδικά από τις περιοχές γύρω από την ενδοχώρα του Λοντίνιουμ (αρχική ονομασία του Λονδίνου, μετά την ίδρυσή του από τους Ρωμαίους το 43 μ.Χ.), ενώ υπάρχουν μόνο μερικά ελάχιστα εκθέματα στις συλλογές σχετικά με το Λονδίνο.

Κατά την περίοδο εκείνη το Λονδίνο ανήκε στη λεγόμενη Δυτική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Από τον 4ο αιώνα όμως και μετά άρχισαν διάφορες εισβολές. Αρχικά τα φύλα των Πίκτων από τη νότια Σκωτία κατέβηκαν στη Βρετανία από τον Βορρά, ενώ από τον Νότο αποβιβάζονταν Σάξονες και Σκανδιναβοί πειρατές και από τη Δύση, οι Κέλτες της Ουαλίας.

Το 407 ο Κωνσταντίνος ο Γ΄ ανακάλεσε τις ρωμαϊκές λεγεώνες από τα βρετανικά εδάφη, αφήνοντας ανοχύρωτη την επαρχία τους. Το 409 μ.Χ. η Βρετανία έπαψε να είναι ρωμαϊκή.Πολλοί Ρωμαίοι, ωστόσο, παρέμειναν στην περιοχή, και αφομοιώθηκαν από τον υπόλοιπο πληθυσμό. Από το 450 μ.Χ κι έπειτα η εισβολή Άγγλων και Σαξόνων, έφερε την ανάμιξη με γερμανικά φύλα, σχηματίζοντας στην πορεία 7 μικρά βασίλεια, μέχρι το 839, όταν ο βασιλιάς Εγκμπερτ του Γουέσσεξ συνένωσε τα περισσότερα από αυτά κάτω από το στέμμα του.

Η ενδεχόμενη παρουσία του ελληνικού στοιχείου στην περιοχή, αιτιολογείται από το γεγονός ότι όταν ο Οκταβιανός έλαβε τις Ρωμαϊκές επαρχίες της Δύσης, δηλαδή την Italia (τη σύγχρονη Ιταλία), την Γαλατία (σύγχρονη Γαλλία), την Gallia Belgica (μέλη του σύγχρονου Βελγίου, των Κάτω Χωρών και του Λουξεμβούργου), και την Hispania (σύγχρονη Ισπανία και Πορτογαλία), αυτές οι περιοχές περιελάμβαναν επίσης Ελληνικές και Καρχηδονιακές αποικίες παρακτίως. Ωστόσο, υπάρχουν ακόμα ερωτήματα τα οποία παραμένουν αναπάντητα και χρήζουν μελέτης.

Μια σκέψη σχετικά μέ το “ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ: ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΠΑΝΤΟΥ! ΠΗΛΙΝΟ ΣΚΕΥΟΣ του 4ου αιώνα μ.Χ με ελληνική επιγραφή βρέθηκε στο Λονδίνο!

  1. αφου ειμαστε οι Αρχοντες ολου του κοσμου,γιαυτο τα τσουτσεκια ζηλευουν μεχρι θανατου καθε τι Ελληνικο,αλλα τωρα ομως ερχεται ο τελικος και η ομαδα πεταει!! χαχαχαχαχαχα τι πλακα θα παθουν…

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s