Οι Τούρκοι μετακίνησαν ομαδικό τάφο 100 «αγνοουμένων» στα Κατεχόμενα!

cyprus_kanenas_den_xehna
Τουρκοκύπριος ο οποίος θέλει να κρατήσει την ανωνυμία του, έδωσε πληροφορίες στη κυπριακή εφημερίδα «Πολίτης» για το σημείο που βρίσκονται οστά που υπολογίζεται ότι ανήκουν σε 100 περίπου αγνοούμενους του 1974.

Το σημείο που υπέδειξε βρίσκεται κοντά στο κατεχόμενο χωριό Άσσια και δεν είναι το αρχικό σημείο ταφής των ανθρώπων αυτών. Εκεί μετακινήθηκαν τα οστά περί το 1990 ώστε να μην εντοπιστούν. Μάλιστα φυτεύτηκαν και δέντρα και δημιουργήθηκε ένα μικρό δάσος.

Η πληροφορία διερευνήθηκε από την εφημερίδα και διασταυρώθηκε, ενώ υπήρξε και επιβεβαίωση από άλλα άτομα που είχαν γνώση της υπόθεση. Ενημερώθηκε ο Επίτροπος Προεδρίας για ανθρωπιστικά θέματα και το μέλος της ελληνοκυπριακής πλευράς στην ΔΕΑ (Διερευνητική Επιτροπή Αγνοουμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες όταν η Τουρκία άρχισε να νιώθει πίεση από το ΕΔΑΔ για να δώσει πληροφορίες για αγνοούμενους άρχισε τις μετακινήσεις οστών από τους ομαδικούς τάφους ώστε να χαθούν τα ίχνη και να μην καταδικαστεί για τις μαζικές δολοφονίες ανθρώπων το 1974.

Αυτό ήταν εμφανές όταν έγιναν εκσκαφές σε σημεία που ήταν οι ομαδικοί τάφοι και αντί για σκελετοί βρέθηκαν μόνο υπολείμματα οστών γιατί οι Τούρκοι είχαν μετακινήσει τα οστά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s