Σκάβουν για τον Τάσο Μάρκου στη Μια Μηλιά

ΤΑΣΟΣ ΜΑΡΚΟΥ

Άρχισαν χθες οι εκσκαφές για εντοπισμό του λειψάνου του υποστράτηγου Τάσου Μάρκου, ο οποίος δολοφονήθηκε από τους Τούρκους στη Μια Μηλιά. Παράλληλα άρχισαν εκσκαφές και στον Άγιο Γεώργιο Κερύνειας, όπου υπάρχουν πληροφορίες ότι εκτελέστηκαν Ελληνοκύπριοι εθνοφρουροί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναζητούνται τρεις στρατιώτες αν και στο παρελθόν έγινε αναφορά σε εκτέλεση στρατιωτών που επέβαιναν σε δύο λεωφορεία. Το σημείο των εκσκαφών βρίσκεται έναντι του μνημείου που ανήγειραν οι Τούρκοι για να θυμίζει την τουρκική εισβολή. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή μεταφέρθηκαν και εκτελέστηκαν στρατιώτες που είχαν συλληφθεί σε διάφορες περιοχές της Κερύνειας.

Ο Ελληνοκύπριος εκπρόσωπος στη ΔΕΑ, Νέστορας Νέστορος, επιβεβαίωσε στον «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ» ότι όντως ξεκίνησαν χθες οι εκσκαφές, στον Άγιο Γεώργιο και στη Μια Μηλιά. Ο κ. Νέστορος ανέφερε ότι οι πληροφορίες, που φαίνεται να επιβεβαιώνονται και από Τουρκοκύπριους, που αφορούν τον Άγιο Γεώργιο κάνουν λόγο για τρεις αγνοούμενους. Όσον αφορά τη Μια Μηλιά, σημείωσε ότι θα διενεργηθούν εκσκαφές σε δύο σημεία για τα οποία οι πληροφορίες έχουν προέλθει από Ελληνοκύπριους χωρίς να έχουν επιβεβαιωθεί και από Τουρκοκύπριους.

Σχετικό έγγραφο με αίτημα για τη διενέργεια εκσκαφών για εντοπισμό του Τάσου Μάρκου είχε καταθέσει ο Ελληνοκύπριος εκπρόσωπος στη ΔΕΑ τον Ιούνιο του 2014. Σημειώνεται ότι ομάδα Ελληνοκυπρίων αναζητεί για χρόνια το σημείο δολοφονίας και ταφής του Τάσου Μάρκου και στη διάρκεια αυτής της περιόδου συνομίλησε με πολλούς Τουρκοκύπριους.

Η ομάδα του Τάσου Μάρκου ανέλαβε να ανακόψει την προέλαση των Τούρκων προς την Αμμόχωστο και στην άνιση μάχη που διεξήχθη χάθηκαν δεκάδες στρατιώτες της μονάδας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s