Η προδοσία, η αλήθεια και τα εγχώρια ρεμάλια…

ekskafi_noratlas
Τη στιγμή που οι τραγικοί συγγενείς των καταδρομέων του μοιραίου μεταγωγικού αεροπλάνου Νοράτλας, που κτυπήθηκε από φίλια πυρά τον Ιούλη του ’74 στο αεροδρόμιο Λευκωσίας, αναζητούν αγωνιωδώς «έστω κι ένα κοκκαλάκι» από τα αγαπημένα τους πρόσωπα, ο κυπριακός λαός αναζητεί ακόμα να μάθει την πλήρη αλήθεια γύρω από τη μεγάλη προδοσία.

KANTE LIKE ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Την αλήθεια εκείνη που του στέρησαν και του αποστερούν πολιτικές σκοπιμότητες και «αόρατα» κέντρα που δεν επιθυμούν να αποκαλυφθεί ο σκοτεινός ρόλος κυβερνήσεων, την υπό ανασκόπηση περίοδο. Την αλήθεια εκείνη που αν ειπωθεί έτσι γυμνή, χωρίς να χρησιμοποιηθεί οποιοδήποτε ένδυμα για να αποκρύψει ή καμουφλάρει και πάλι κάποιο από τα επιμελώς «προστατευόμενα» κομμάτια της, θα αποδειχτεί και πολλαπλά ωφέλιμη και παιδαγωγική.

Ωφέλιμη, γιατί θα «καθαρίσει» το τοπίο που, ελεεινά συμφέροντα πάσης φύσης και προέλευσης, με την πάροδο του χρόνου, το έχουν αλλοιώσει σε βαθμό παραμόρφωσης. Και θα φωτίσει τα πραγματικά γεγονότα: Όπου κάτω από τους καταιγιστικούς προβολείς της αλήθειας δεν θα μπορούν πλέον να διαφύγουν της δημόσιας έκθεσης και της δημόσιας ταυτόχρονα διαπόμπευσης, οι πρωταγωνιστές -πρόξενοι της φρίκης και της αβάστακτης οδύνης. Αυτοί οι πωρωμένοι «Έλληνες» που έστησαν το πιο αρρωστημένο σχέδιο από… καταβολής ανθρωπότητας: Συνωμότησαν με αλλοδαπούς αλλά κυρίως με εγχώρια πολιτικά και στρατιωτικά ρεμάλια και αλήτες, εγκαθιδρύοντας ένα καθεστώς που εξαθλίωνε την ανθρώπινη υπόσταση, κατακρεουργούσε τα ανθρώπινα δικαιώματα, και ακρωτηρίαζε την εθνική του ανεξαρτησία.

Συνωμότησαν, ανοίγοντας κερκόπορτες και παραδίδοντας «στο πιάτο», σε ξένο εισβολέα και κατακτητή, σημαντικό κομμάτι ελληνικού εδάφους – εκτός κι αν θεωρούσαν τότε την Κύπρο (λόγω Μακαρίου) μολυσμένο κομμάτι του Ελληνισμού που θα έπρεπε να ριχτεί βορά σε ανθρωπόμορφους βαρβάρους…

Αλλά, η πλήρης αλήθεια για όλο το παρασκήνιο που προηγήθηκε της μεγάλης προδοσίας, η πλήρης αλήθεια για τα μετέπειτα γεγονότα που ακολούθησαν, καθώς και η δράση και η «ιδεολογικοπολιτική» συγκρότηση των ανθρώπων-τεράτων που, πρόθυμα ηγήθηκαν και… έγραψαν ιστορία στο ξεπούλημα πατρίδων, προσφέρεται σίγουρα και για παιδαγωγικούς λόγους. Με πρώτο και αδιαμφισβήτητο ηθικό δίδαγμα ότι ο πατριωτισμός και η φιλοπατρία δεν είναι κάτι που «δηλώνεται», όπως τα απολεσθέντα αντικείμενα, αλλά είναι τρόπος και βίωμα ζωής. Επομένως, να ένα… κριτήριο, για την επιλογή των ηγετών-καθοδηγητών μας!
Νίκος Τόκας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s