ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΡΟΜΑΝΩΦ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ

ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΖΗΤΑΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΡΟΜΑΝΩΦ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ1
Η πρωτοβουλία που ανέλαβε ο βουλευτής Βλαντιμίρ Πετρόφ, του προεδρικού κόμματος »Ενωμένη Ρωσία» για την επιστροφή των απογόνων της δυναστείας Ρομανώφ υπό «ειδικό καθεστώς» για την »ενδυνάμωση της εθνικής συνοχής», πυροδότησε προβληματισμό σχετικά με μια ενδεχόμενη πολιτική επιλογή του Κρεμλίνου.

Ο βουλευτής έχει απευθυνθεί στους κληρονόμους του αυτοκρατορικού οίκου των Ρομανώφ με το αίτημα να επιστρέψουν στη Ρωσία και τους υποσχέθηκε ένα ειδικό νομικό καθεστώς και ως τόπο διαμονής ένα από τα ιστορικά παλάτια στην Κριμαία ή την Αγία Πετρούπολη.

Ο Βλαντιμίρ Πετρόβ της Νομοθετικής Συνέλευσης της Περιφέρειας του Λένινγκραντ συνέταξε επιστολές προς τη μεγάλη δούκισσα Μαρία Vladimirovna και τον πρίγκιπα Δημήτρη Romanovich ζητώντας τους να γίνουν σύμβολα του εθνικού πολιτισμού και της διατήρησης των παραδόσεων, όπως και σε πολλά ευρωπαϊκά έθνη που διατήρησαν τις μοναρχίες τους.

«Κατά τη διάρκεια της βασιλείας της, η αυτοκρατορική δυναστεία των Ρομανόφ παρέμεινε το θεμέλιο της ρωσικής κρατικής υπόστασης. Επί του παρόντος, η Ρωσία «διέρχεται μια δύσκολη φάση για την επανάκτηση του μεγαλείου της χώρας και την παγκόσμια επιρροή της» και ότι τα μέλη του Οίκου των Ρομανόφ δεν μπορεί να απέχουν από τις ιστορικές εξελίξεις στη Ρωσία σε μια εποχή ζωτικής σημασίας.

«Είμαι βέβαιος ότι σε αυτή την ιστορική στιγμή οι Ρομανόφ δεν θα πρέπει να απέχουν μακριά από όλες τις διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στη Ρωσία «.

Ο πολιτικός πιστεύει ότι η κίνηση αυτή θα βοηθήσει στην εξομάλυνση των πολιτικών αντιπαραθέσεων στο εσωτερικό της Ρωσίας και στην πνευματική αναβίωση του έθνους.

Ο κυβερνητικός βουλευτής Vladimir Petrov προετοιμάζει πράγματι ένα νόμο που θα τεθεί σε ισχύ την εκατονταετηρίδα από την πτώση του Τσάρου Νικολάου ΙΙ το 1917. Υπενθυμίζεται ότι το 2017 θα είναι το έτος των Προεδρικών εκλογών.

Ο ίδιος προτίθεται «να παρέχει στα μέλη της αυτοκρατορικής οικογένειας ειδικό καθεστώς» και «να επιταχύνει την επιστροφή τους στη Ρωσία.

dimpenews

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s